Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Νέα δημοσκόπηση: Η ακρίβεια το μεγάλο πρόβλημα – Η άποψη των πολιτών για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία

 


Μία νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που καταγράφει τις απόψεις των πολιτών για ζητήματα της επικαιρότητας, όπως είναι η ακρίβεια αλλά και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, παρουσίασε ο Alpha. Πρόκειται για τη δημοσκόπηση της εταιρείας ABACUS, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ 2 και 8 Μαρτίου, σε δείγμα 1.026 ατόμων. Σήμερα παρουσιάστηκε το πρώτο μέρος της έρευνας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία

Σχετικά με τις συνέπειες που έχει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το 93% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά-ενέργεια, το 4% απαντά “ίσως” και το 2% “όχι”.

Remaining Time 0:00
 

δημοσκόπηση 7

Το 53% θεωρεί πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα έχει αρνητική επίδραση στα ελληνοτουρκικά, καθώς θα ενισχυθεί η Τουρκία. Το 28% κρίνει πως “ίσως” θα υπάρξει αρνητική επίδραση και το 17% πως “όχι”.

δημοσκόπηση 6

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει επιδείνωση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το 67% των ερωτηθέντων εκτιμά πως “ναι”, το 22% “ίσως” και το 10% “όχι”.

δημοσκόπηση 8

Ειδικά σε ό,τι αφορά στην αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία από την Ελλάδα, το 62% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση εκφράζει την εκτίμηση ότι θα δυσκολέψει τη θέση της Ελλάδας, το 27% ότι “θα βοηθήσει” και το 9% απαντά πως “ούτε θα δυσκολέψει, ούτε θα βοηθήσει”.

δημοσκόπηση 9

Ακρίβεια ή πανδημία;

Η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα, όπως απαντά το 48% των ερωτηθέντων, ενώ μόλις το 17% επιλέγει την πανδημία. Το 33% των συμμετεχόντων στην έρευνα κρίνει ότι τόσο η ακρίβεια όσο και η πανδημία είναι “το ίδιο σημαντικά”.

δημοσκόπηση 1

Το 66% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η καθημερινότητα του μέσου Έλληνα τους επόμενους 12 μήνες θα είναι “χειρότερη”, το 21% “ίδια” και μόλις το 10% “καλύτερη”.

δημοσκόπηση 2

Σε ό,τι αφορά στις συνέπειες της ακρίβειας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 77% έχει προχωρήσει σε μείωση εξόδων-υπηρεσίες, το 75% έχει προχωρήσει σε μείωση των εξόδων στο σούπερ μάρκετ και το 71% απαντά μείωση κατανάλωσης θέρμανσης.

δημοσκόπηση 3

 

δημοσκόπηση 4

δημοσκόπηση 5


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις