Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Στην Ουκρανία πειραματίζονται με βιολογικά όπλα υπό την επίβλεψη των ΗΠΑ

 


Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας σκοπεύουν να εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον της βιομηχανίας όπλων της Ουκρανίας, διεμήνυσε χθες εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. «Στο πλαίσιο του καθήκοντος να αποστρατιωτικοποιηθεί η Ουκρανία, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα βάλουν στο στόχαστρο εταιρείες της ουκρανικής βιομηχανίας όπλων», προχωρώντας σε πλήγματα «υψηλής ακρίβειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ. Είπε ακόμη ότι ο ρωσικός στρατός ανακάλυψε ότι καταστράφηκαν εσπευσμένα ίχνη «προγράμματος κατασκευής βιολογικών όπλων από το καθεστώς του Κιέβου».

Ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν παθογόνους οργανισμούς, μεταξύ άλλων μικρόβια της χολέρας και της πανώλης, την πρώτη ημέρα της εισβολής των δυνάμεων της Ρωσίας, την 24η Φεβρουαρίου. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε έγγραφα στα ουκρανικά, ερίζοντας πως το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείτο από τις ΗΠΑ.

«Στην Ουκρανία έχουν δημιουργηθεί 30 βιολογικά εργαστήρια που συνεργάζονται ενεργά με τον αμερικανικό στρατό», δήλωσε επίσης ο διοικητής της ρωσικής δύναμης ραδιολογικής, χημικής και βιολογικής άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Ο κατάλογος των συνεργατών αυτών των εργαστηρίων περιλαμβάνει την Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών του Πενταγώνου (DTRA) και το Ινστιτούτο Έρευνας Στρατού Walter Reed (WRAIR) – τη μεγαλύτερη βιοϊατρική ερευνητική εγκατάσταση που διαχειρίζεται ο στρατός των ΗΠΑ, πρόσθεσε ο Ρώσος στρατηγός.

Πολλά από αυτά τα εργαστήρια δραστηριοποιούνται από το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία και η εμφάνισή τους στη χώρα συνέπεσε με την αύξηση των μολυσματικών ασθενειών στην περιοχή, όπως η γερμανική ιλαρά, η διφθερίτιδα και η φυματίωση, δήλωσε ο ρωσικός στρατός.

Αφού οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αυτά τα εργαστήρια άρχισαν να καταστρέφουν τα υλικά στα οποία εργάζονταν, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά παθογόνων βακτηριακών και ιικών παραγόντων, είπε ο Kιρίλοφ προσθέτοντας ότι η Μόσχα έχει στα χέρια της έγγραφα σχετικά με αυτή τη διαδικασία.

Η ανάλυση των εγγράφων δείχνει ότι τα εργαστήρια σχετίζονταν με πειράματα σε επικίνδυνες λοιμώξεις όπως ο άνθρακας και η πανώλη. «Η ποικιλία και η υπερβολική ποσότητα των βιολογικών παραγόντων υποδηλώνουν ότι η εργασία που έγινε σε αυτά τα εργαστήρια ήταν μέρος ορισμένων στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων», είπε ο στρατηγός, προσθέτοντας ότι μόνο ένα τέτοιο εργαστήριο στην πόλη Λβοφ της δυτικής Ουκρανίας είχε καταστρέψει ως 320 δοχεία με παθογόνα που προκαλούν μεταξύ άλλων πανώλη, ελώδη πυρετό και πυρετό της Μάλτας.

«Εάν αυτές οι επιστημονικες συλλογές πέσουν στα χέρια των Ρώσων ειδικών, είναι πολύ πιθανό να αποδείξουν ότι η Ουκρανία και οι ΗΠΑ έχουν παραβιάσει τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα», είπε ο Kιρίλοφ, προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ο μόνος λόγος που μπορεί να εξηγήσει τη βιαστική καταστροφή» αυτών των υλικών.

Ο στρατηγός εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες του ότι όλα τα βιολογικά υλικά που απαιτούνται για τη συνέχιση του υποτιθέμενου στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος έχουν ήδη μεταφερθεί στις ΗΠΑ.

Το Κίεβο έχει αρνηθεί την ανάπτυξη βιοόπλων και η Ουάσιγκτον δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις ρωσικές στρατιωτικές δηλώσεις. Το Πεντάγωνο απέρριψε τις κατηγορίες ως «ρωσική εκστρατεία παραπληροφόρησης» εκείνη την εποχή.

Η Μόσχα έχει σημάνει συναγερμό για τις δραστηριότητες των βιολογικών εργαστηρίων που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ που βρίσκονται στα πρώην σοβιετικά κράτη εδώ και αρκετό καιρό.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις