Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

OYKPANIA: «Η αποκλιμάκωση δεν σημαίνει κατάπαυση πυρός» λέει η Ρωσία – «Ανασύνταξη και όχι αποχώρηση» λέε οι ΗΠΑ


 Η υπόσχεση της Ρωσίας να αποκλιμακώσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις γύρω από το Κίεβο και την βόρεια Ουκρανία δεν σημαίνει κατάπαυση του πυρός, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο επικεφαλής Ρώσος διαπραγματευτής στις συνομιλίες με την Ουκρανία.

«Αυτό δεν είναι κατάπαυση του πυρός αλλά αυτή είναι η προσδοκία μας, σταδιακά να πετύχουμε την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης τουλάχιστον σ’ αυτά τα μέτωπα», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι σε συνέντευξη του στο πρακτορείο TASS (την οποία αναμεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς) αναφερόμενος στην υπόσχεση για αποκλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κοντά στις πόλεις του Κιέβου και Τσερνίγκιφ.

Οποιαδήποτε μετακίνηση ρωσικών στρατευμάτων γύρω από το Κίεβο «θα συνιστά ανασύνταξη, όχι αποχώρηση» δήλωσε σήμερα Τρίτη αμερικανός αξιωματούχος μετά την υπόσχεση της Ρωσίας για αποκλιμάκωση των στρατιωτικών της επιχειρήσεων κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε κίνηση ρωσικών δυνάμεων γύρω από το Κίεβο είναι μια ανασύνταξη, όχι μια αποχώρηση. Και ο κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος για το ότι θα συνεχισθούν οι μεγάλες επιθέσεις εναντίον άλλων περιοχών της Ουκρανίας» δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «αλλάζουν ταχύτητα…Κανείς δεν πρέπει να κάνει το λάθος και να θεωρήσει ότι η Ρωσία τερματίζει την σύγκρουση».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις