Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Πάτρα: «Δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια» – Νέα δεδομένα για τον θάνατο της Μαλένας;


 Οι έρευνες για τον θάνατο των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα συνεχίζονται.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται τελικά ότι η αιτία του θανάτου της Μαλένας ήταν η ηπατική ανεπάρκεια.

Η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που ελέγχει τις εκθέσεις των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης του πορίσματός της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος της Δευτέρας» ως προς τη Μαλένα «κατά 99% θα απορρίψει ότι η αιτία του θανάτου της ήταν η ηπατική ανεπάρκεια».

Την ίδια στιγμή αξιόπιστοι ιατροδικαστικοί κύκλοι επιμένουν ότι στους δύο πρώτους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας τα ευρήματα είναι «μη ειδικά» που σημαίνει ότι η μη ύπαρξη ειδικών ευρημάτων δεν παραπέμπει σε εγκλήματα.

Στο μεταξύ, από την μέχρι στιγμής ιατροδικαστική διερεύνηση και του τρίτου θανάτου, της Τζωρτζίνας, οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το pelop.gr, αναφέρουν ότι δεν έχει προκύψει κάτι αξιοσημείωτο, ώστε να διευκολύνεται το τμήμα Ανθρωποκτονιών που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση μετά την παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας.

«Είμαστε μακριά από τη λύση του γρίφου, εκτός κι αν συμβεί κάποιο συνταρακτικό απρόοπτο» ειπώθηκε από την ίδια ιατροδικαστική πηγή, η οποία δεν έκρυψε την ενόχληση της για τις συνεχιζόμενες δημόσιες παρεμβάσεις ιδιωτών ιατροδικαστών: «Δεν έχουν μπει ποτέ σε νεκροτομείο και δεν χρειάζεται να σέβονται, αφού δεν τους αφορά η αλήθεια, αλλά μόνο η προβολή τους»!

«Ο συναδελφικός αλληλοσεβασμός που στις μέρες μας λείπει» σχολίασε η ίδια πηγή της «Π», «αποτυπώνεται σε μια περίφημη ρήση του αείμνηστου, σπουδαίου ιατροδικαστή Χρήστου Λευκίδη: “Δική του η νεκροτομή, δικά του και τα ευρήματα”».

Τσιόλα: Τηρώ στάση αναμονής…

Με βάση τις πληροφορίες της «Π», σύμφωνα με τις οποίες «προσβάλλεται» από την άτυπη επιτροπή ιατροδικαστών η έκθεση για τον πρώτο θάνατο της Μαλένας, αλλά παραμένει «ως έχει» η άλλη για την Ίριδα, η  Αγγελική Τσιόλα, που διενήργησε τη δεύτερη νεκροψία-νεκροτομή είπε:

«Οφείλουμε να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της άτυπης επιτροπής. Ως γενικό σχόλιο που αφορά στη δική μου προσέγγιση στο έργο μας είναι ότι πάντα κοιτάζω σε κάθε περιστατικό μόνο τα επιστημονικά ευρήματα».

Σε ερώτηση για το εάν μετά τα όσα έχουν γραφεί και ειπωθεί,  έχει αίσθηση γύρω από την «κατεύθυνση» των ερευνών, απάντησε:

«Βρισκόμαστε σε προκαταρτική φάση, που σημαίνει ότι μια τόσο πολύπλοκη υπόθεση θα ήταν λάθος να ερευνηθεί μονοδιάστατα. Προσωπικά τηρώ στάση αναμονής».

Σχετικά με την επιστημονική ανάλυση από την παιδοψυχολόγο Χριστίνα Μπογιατζή, μιας ζωγραφιάς της 9χρονης Τζωρτζίνας, η κα Τσιόλα τόνισε:

«Σε άλλα περιστατικά έχουμε ζητήσει παρεμφερείς εκθέσεις. Εκ πείρας σας λέω ότι δεν εισφέρουν πολλά στη διερεύνηση μιας υπόθεσης. Συνήθως δεν είναι συγκεκριμένες οι εκθέσεις των παιδοψυχολόγων και παιδοψυχιάτρων».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις