Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Πλεύρης: «Θα εισηγηθώ άμεσα τις απολύσεις των ανεμβολίαστων υγειονομικών»

 


Την απόλυση όλων των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις 31 Μαρτίου «έδειξε» ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη Βουλή. Πρόκειται για πάνω από 5.000 υγειονομικούς τους οποίους σχεδιάζει απομακρύνει η κυβέρνηση (και συγκεκριμένα ο Θ. Πλεύρης) από το ΕΣΥ, οι οποίοι αναλογούν σε 7% του προσωπικού του δημόσιου συστήματος υγείας.

«Ούτε θα επιστρέψουν, ούτε θα τεθεί θέμα αν πρέπει να πάρουν χρήματα, ούτε θα τους αναγνωριστεί ο χρόνος εργασίας τους», απάντησε ο υπουργός Υγείας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη.

«Όποιος αρνείται την επιστήμη δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσία στο σύστημα υγείας» μετά την 31η Μαρτίου, ανέφερε ο Θ. Πλεύρης και ανακοίνωσε τις δύο επιλογές:

«Επεξεργαζόμαστε διάταξη. Δύο πράγματα θα γίνουν. Με τη λήξη ή θα υπάρξει παράταση ή όποιος δεν εμβολιάζεται δεν θα παραμείνει στο σύστημα υγείας και θα προκηρυχθεί η θέση τους γι’ αυτούς που βρίσκονται τώρα στο σύστημα υγείας και δεν είναι ριψάσπιδες. Κάποιος που αρνείται την επιστήμη, που αρνείται τους νόμους της επιστήμης που λένε ότι πρέπει να υπάρχει εμβολιασμός, αυτός είναι κατά της επιστήμης που πρέπει να υπηρετήσει στο σύστημα υγείας».

Απαντώντας επίσης σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι θα υπάρξει έμπρακτη ανταμοιβή από την Πολιτεία προς τις οικογένειες των υγειονομικών που έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή. «Δεν αρκούν τα «ευχαριστώ» προς όσους με αλτρουισμό προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον συνάνθρωπο,και για το λόγο αυτό θα υπάρξει όταν έχουμε την πλήρη εικόνα, μια συνολική αντιμετώπιση του θέματος με κορωνίδα τη βοήθεια στις οικογένειες των υγειονομικών που έχασαν τη ζωή τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις