Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Ρωσία: Κατάσχει τις περιουσίες των εταιρειών που φεύγουν! – «Μας εκμεταλλευθήκατε & τώρα μας εγκαταλείπετε»!


 «Αυτό θα αποτρέψει τη χρεοκοπία και θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας»

Το κυβερνών κόμμα της Ρωσίας, «Ενιαία Ρωσία» ανακοίνωσε σήμερα ότι κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε το πρώτο βήμα για την εθνικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των ξένων εταιρειών που θα φύγουν από τη χώρα, στον απόηχο των οικονομικών κυρώσεων που επιβάλλονται σε σχέση με την Ουκρανία.

Το κόμμα «Ενιαία Ρωσία» σε ανακοίνωσή του την οποία ανάρτησε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, προσθέτει ότι η επιτροπή που ασχολείται με τη νομοθετική δραστηριότητα υποστήριξε ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει να τεθούν υπό την εποπτεία μιας νέας διοίκησης, εταιρείες στις οποίες οι ξένοι που προέρχονται από “μη φιλικές χώρες” κατέχουν μερίδιο μεγαλύτερο του 25%.

«Αυτό θα αποτρέψει τη χρεοκοπία και θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι σχετικά με την απόφαση εθνικοποίηση ότι: «Πρώτα εκμεταλλεύθηκαν τους Ρώσους πολίτες και τις οικονομίες τους και τώρα στην δύσκολη στιγμή φεύγουν. Θα εθνικοποιηθούν οι περιουσίες τους για να μείνει στους Ρώσους ως αποζημίωση η περιουσία τους»!

Οι ενέργειες στις οποίες προβαίνουν οι ξένες εταιρείες για να αποδοκιμάσουν τη Ρωσία για την επέμβαση της στην Ουκρανία ποικίλουν ευρέως, με μερικές εταιρείες όπως η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford να κλείνουν τα εργοστάσιά τους και άλλες, όπως η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP, να υπόσχονται ότι θα αποχωρήσουν από τη χώρα.

Η «Ενιαία Ρωσία» ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, οι εταιρείες που είχαν ανακοινώσει ότι θα φύγουν από τη Ρωσία μπορούν να αρνηθούν να τεθούν υπό νέα διοίκηση, εάν εντός πέντε ημερών ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους ή πουλήσουν τις μετοχές τους, με την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν.

Διαφορετικά, προστίθεται στην ανακοίνωση, δικαστήριο θα διορίσει μια προσωρινή διοίκηση για τρεις μήνες, μετά την παρέλευση των οποίων οι μετοχές της νεοσυσταθείσας οργάνωσης θα πλειστηριασθούν ενώ οι παλιές θα ρευστοποιηθούν.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις