Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Υποχωρούν και μετατρέπουν την Μαριούπολη σε «Κρανίου τόπο» τα τάγματα του Αζόφ – Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Φρίκη»


 Οι Ρώσοι κάνουν λόγο για συντριπτική ήττα των ουκρανικών δυνάμεων, ενώ οι κάτοικοι πανηγυρίζουν για απελευθέρωση της ελληνικής πόλης αλλά δυστυχώς οι νεοναζιστικές δυνάμεις του Κιέβου και ειδικότερα του τάγματος Αζόφ έχουν αποφασίσει να αφήσουν την πόλη φεύγοντας Κρανίου τόπο.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η εικόνα εντός της πόλης είναι φρικιαστική.

Οι ουκρανικές μονάδες υποχωρώντας έχουν ανατινάξει ιατρεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και άλλες αστικές υποδομές.

Ακόμα χρησιμοποιούνται κάτοικοι ως ανθρώπινες ασπίδες, εφαρμόζοντας την ναζιστική τακτική «Festung», μετατροπή των πόλεων σε φρούρια.

Επιπλέον, οι στρατιώτες, οι οποίοι προέρχονται από τα δυτικά της χώρας, έχουν καταστρέψει ιστορικά μνημεία, με τους κατοίκους να μιλούν για μίσος εναντίον τους..

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Oleksiy Arestovych, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου που αναφέρει ότι μόνη λύση είναι ο πόλεμος να μεταφερθεί στις πόλεις.

ΟΗΕ: Η Μόσχα ζητά ψηφοφορία στο ΣΑ για την «ανθρωπιστική κατάσταση» στην Ουκρανία

Η Ρωσία προτείνει στους 14 εταίρους της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ψηφίσουν αύριο Τετάρτη για ένα ψήφισμα για την «ανθρωπιστική κατάσταση» που σχετίζεται με τη ρωσική «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα Ρώσοι διπλωμάτες.

Κατά την διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου, ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, εξέφρασε τη λύπη του που η Γαλλία και το Μεξικό παραιτήθηκαν από την υποβολή του σχεδίου ψηφίσματός τους για την ανθρωπιστική βοήθεια σε ψηφοφορία μετά από 15 ημέρες συζητήσεων, προτιμώντας να ζητήσουν ψηφοφορία απευθείας από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Η Μόσχα αναφέρεται στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει κατά της Ουκρανίας ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις