Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Ανοίγει ο τάφος της Τζωρτζίνας για να ανασυρθεί το τάμπλετ


 Εντολή της ανακρίτριας για ανάσυρση του τάμπλετ, το οποίο θάφτηκε μαζί με το παιδί. Ενώπιόν της καταθέτει ο επικεφαλής της εντατικής της παιδιατρικής του νοσοκομείου του Ρίου. «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Μετά τη δραματική διάσωση κληθήκαμε να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη» δήλωσε

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, για την οποίο τη Δευτέρα κρίθηκε προφυλακιστέα η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σήμερα η 18η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την αποτροπιαστική υπόθεση, έδωσε εντολή για ανάσυρση του τάμπλετ, το οποίο θάφτηκε μαζί με την 9χρονη, όπως ζήτησε η 33χρονη από το γραφείο τελετών. 

Ως εκ τούτου οι αρχές θα προχωρήσουν στο άνοιγμα του τάφου της ανήλικης για να πάρουν το συγκεκριμένο αντικείμενο και να το μεταφέρουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στην πορεία των ερευνών.

Πληροφορίες αναφέρουν η χθεσινή κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη φέρεται να «έλυσε» τα χέρια της ανακρίτριας, καθώς η αναφορά για το τάμπλετ έγινε στην τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο τούνελ» και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί αφού δεν περιλαμβανόταν στη δικογραφία. 

Ο πατέρας της 9χρονης επιβεβαίωσε επίσημα ότι το τάμπλετ της κόρης του θάφτηκε μαζί της. Ο 30χρονος επέμεινε παράλληλα ότι δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό και δεν είχε καμία υποψία εναντίον της μητέρας των παιδιών του βγάζοντας έτσι τον εαυτό του από τον κάδρο των ευθυνών.

«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί»

Στο μεταξύ σήμερα, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση, καταθέτει ο επικεφαλής της εντατικής του παιδιατρικού τμήματος του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, που φέρεται να έχει προβεί σε διαφορετικές ισχυρισμούς από ό,τι η κατηγορούμενη αναφορικά με τη νοσηλεία της 9χρονης.

«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο» δήλωσε ο γιατρός φτάνοντας το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

«Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ο, τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη.  Είμαι στη διάθεση της ανακρίτριας», τόνισε ο κ. Ηλιάδης.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις