Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Δημοσίευμα «BOMBA» από NYT: «Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν με βόμβες διασποράς ουκρανικές πόλεις»

 


Το Αμερικανικό ΜΜΕ «γκρεμίζει» την προπαγάνδα του Κιέβου

Ένα ενυπόγραφο άρθρο «βόμβα», το οποίο «τσακίζει» την προπαγάνδα των Ουκρανών φιγουράρει στους Αμερικανικούς New York Times,

καθώς λέει ξεκάθαρα ότι ο ουκρανικός Στρατός βομβάρδισε ουκρανικό χωριό με βόμβες διασποράς!

Η αμερικανική εφημερίδα μεταφέρει την μαρτυρία ενός χωρικού στην ανατολική Ουκρανία, του Yurii Doroshenko.

Ο ίδιος μιλάει για την βόμβα διασποράς που προσγειώθηκε ελάχιστα μέτρα από το σπίτι του:

«Oι βόμβες διασποράς που προσγειώθηκαν δίπλα στο σπίτι του κ. Ντοροσένκο δεν προήλθαν από τις ρωσικές δυνάμεις. Με βάση στοιχεία που εξέτασαν οι New York Times κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην περιοχή, είναι πολύ πιθανό να είχε εκτοξευθεί από τα ουκρανικά στρατεύματα που προσπαθούσαν να ανακαταλάβουν την περιοχή.

Κανείς δεν πέθανε σε εκείνο το χτύπημα στο Husarivka (νότια του Χαρκόβου), έναν αγροτικό οικισμό που περιβάλλεται από χωράφια σιταριού και γραμμές φυσικού αερίου, αν και τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν καθώς ουκρανικές δυνάμεις το βομβάρδιζαν το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, στοχεύοντας τις ρωσικές δυνάμεις».

Το αφιέρωμα συνεχίζεται αναφέροντας ότι: «… η απόφαση των Ουκρανών να χτυπήσουν το χωριό τους με πυρομαχικά διασποράς που έχουν την ικανότητα να σκοτώνουν αδιάκριτα αθώους ανθρώπους υπογραμμίζει τον στρατηγικό τους υπολογισμό: Αυτό έπρεπε να κάνουν για να ανακαταλάβουν τη χώρα τους, ανεξάρτητα από το κόστος.»

Στο άρθρο μάλιστα υπάρχει και παρέμβαση της Mary Wareham, διευθύντριας του τμήματος ελέγχου όπλων της Human Rights Watch η οποία αναφέρει:

«…προέκυψαν στοιχεία που δείχνουν ότι η Ουκρανία μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς σε αυτήν την σύγκρουση», ενώ ξεκαθαρίζει ότι «Τα πυρομαχικά διασποράς… σκοτώνουν και ακρωτηριάζουν αμάχους σε ολόκληρη την Ουκρανία».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις