Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Προσοχή: Απάτη στο facebook με «δωρεά» υπολογιστών

 


update 5/4/22: Μετά το δημοσίευμα μας, η σελίδα πλέον στο facebook δεν είναι διαθέσιμη

Μια πληρωμένη διαφήμιση κάνει το γύρο του facebook στην Ελλάδα, για δεύτερη φορά, και τάζει δωρεάν υπολογιστές «που δεν μπορούν να πουλήσουν πια»

Με την επωνυμία «Walmart fans’» η σελίδα που δείχνει ότι δημιουργήθηκε μόλις σήμερα, (ενώ αντίστοιχη της διαφήμιση είχε ξανακυκλοφορήσει), αναφέρει χαρακτηριστικά:

💻Θα πετάξουμε μερικούς φορητούς υπολογιστές που δεν μπορούμε να πουλήσουμε πια, θέλετε; Σκεφτήκαμε ότι αντί να το πετάξουμε, θα το δώσουμε σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Όλοι οι φορητοί υπολογιστές λειτουργούν, αλλά ορισμένα έχουν μικρές φθορές όπως γρατσουνιές, βαθουλώματα και άλλα έχουν επιστραφεί στο κατάστημά μας από πελάτες. Δεν θέλουμε να πάνε χαμένα, επομένως θα τα στείλουμε τυχαία σε άτομα που έχουν μοιραστεί και σχολιάσει, πριν από τις 8 Απριλίου. (ο φορητός υπολογιστής αποστέλλεται την επόμενη μέρα) .💻

Αφενός μεν το εν λόγω σάιτ που συνδέεται με το email της σελίδας της υποτιθέμενης εταιρείας είναι «μούφα» (δείτε ΕΔΩ) και το μενού σε πηγαίνει σε καταχωρήσεις με wallpaper photos, αφετέρου οι ίδιες οι φωτογραφίες της ανάρτησης δεν έχουν καμία σχέση με καμία δραστηριότητα της φερόμενης εταιρείας. Είναι όλες «ψαρεμένες» από την Google. Δείτε ΕΔΩ, κι ΕΔΩ, κι ΕΔΩ.

Μάλιστα η κάτωθι, είναι από δημοσίευμα που αφορά στη διανομή τεστ covid σε πολιτεία των ΗΠΑ:

Το δεύτερο αυτό διαφημιστικό ποστ έχει ήδη κάνει πολλά μοιράσματα σε ομάδες, με τους χρήστες να νιώθουν ευγνώμονες που θα τους χαριστούν υπολογιστές και κάποιους να δηλώνουν πόσο τα έχουν ανάγκη.

Στους χρήστες η σελίδα απαντά στερεότυπα αλλάζοντας μόνο το όνομα:

Walmart fans’
Ευχαριστούμε Roula, η συμμετοχή σου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί! Πρέπει να ολοκληρώσετε πρώτα τη διαδικασία επικύρωσης. Για να το κάνετε αυτό, απλώς μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τις 8 ενεργές ομάδες στις οποίες βρίσκεστε. Μόλις τελειώσουμε, χρειαζόμαστε 24 ώρες για να ελέγξουμε τα πάντα και θα ανακοινωθεί εάν επιλεγείτε ως νικητής στο εισερχόμενο μήνυμα. Ευχαριστώ και καλή επιτυχία

Τι μπορεί να συμβεί; Το πιο πιθανό είναι οι «τυχεροί» να πρέπει να πληρώσουν στο τέλος. Ίσως όχι όλο το κόστος του υποτιθέμενου υπολογιστή, αλλά κάποιο που πιθανώς θα δικαιολογείται ως «μεταφορικά». Ή απλά να αποσπάσουν στοιχεία χρηστών, με τα οποία θα τους χρεώσουν.

Όσο για το ποια είναι η τύχη των «τυχερών» της προηγούμενης ανάρτησης, κανείς δεν γνωρίζει. Αν έχετε πληροφορίες, παρακαλούμε να τις μοιραστείτε μαζί μας στο inbox της σελίδας μας.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις