Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Μακρόν: Εμμονή του Πούτιν η Μαριούπολη – Ξέρει ότι η Ουκρανία δεν θα υποταχθεί

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στο περιοδικό Le Point δήλωσε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος «αποφάσισε ότι δεν θα σταματήσει» στην Ουκρανία επειδή «χρειάζεται μια

στρατιωτική νίκη για τον εαυτό του», παρόλο που «συνειδητοποίησε ότι η Ουκρανία δεν θα υποταχθεί».

Σε αυτό το πλαίσιο, η πόλη της Μαριούπολης, στην οποία επικεντρώνεται ο ρωσικός στρατός, «είναι ίσως ένα σημείο εμμονής, επειδή είναι ένα σύμβολο της Ουκρανίας που τον αρνείται'», πρόσθεσε.

Επικεντρώνοντας την επίθεση στο Ντονμπάς, ο Ρώσος πρόεδρος επιδιώκει «να επιτύχει μια νίκη και να στοχεύσει σε μια λαμπρή στρατιωτική παρέλαση στις 9 Μαΐου, μια πολύ σημαντική ημερομηνία για τον ίδιο και για τη Ρωσία». Γι’ αυτό, «δεν έχω μεγάλη πίστη στη συλλογική μας ικανότητα να τον φέρουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βραχυπρόθεσμα».

Ο Μακρόν δικαιολόγησε επίσης τις πολυάριθμες τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον Ρώσο πρόεδρο: «Αν δεν συνομιλεί πλέον με κανέναν, τότε δεν ξέρουμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Αυτή είναι η εμμονή μου μαζί του, του λέω κάθε φορά. Όταν μπαίνεις στον κύκλο της βίας, το πιο δύσκολο πράγμα είναι να σταματήσεις. Ο κίνδυνος είναι να γίνει μη αναστρέψιμη».

Από την άλλη ο Εμανουέλ Μακρόν σε άλλη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό A2 δεν χρησιμοποίησε τον όρο «γενοκτονία» που χρησιμοποίησε ο Τζο Μπάιντεν για να κατηγορήσει τις πράξεις που διέπραξε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία. Ερωτηθείς σχετικά ο υποψήφιος πρόεδρος απάντησε ότι θα ήθελε να είναι «προσεκτικός με τους όρους».

Ο Γάλλος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι η Ρωσία εξαπέλυσε μονομερώς έναν βίαιο πόλεμο, ότι είναι αποδεδειγμένα τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο ρωσικός στρατός και ότι είναι πλέον απαραίτητο να βρεθούν οι υπεύθυνοι.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις