Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ Μπλίνκεν: Το ρούβλι ανέκαμψε λόγω «χειραγώγησης» από τις ρωσικές αρχές (Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ!)

ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΗΤΙΑ ΗΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΒΒΥΣΟ!!!!

Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ!



 Σε «χειραγώγηση» από τις ρωσικές αρχές αποδίδει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν την ανάκαμψη του ρουβλίου, εκτιμώντας ωστόσο ότι αυτή δεν θα είναι βιώσιμη.

«Ο κόσμος εμποδίζεται να ξεφορτωθεί τα ρούβλια», είπε ο Μπλίνκεν στην εκπομπή «Meet the Press» του NBC την Κυριακή. «Αυτό ενισχύει τεχνητά την αξία. Αυτό δεν είναι βιώσιμο. Οπότε πιστεύω ότι θα δείτε αυτή την αλλαγή», πρόσθεσε.

Αντοχή

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας έχει επιβάλει αυστηρούς ελέγχους κεφαλαίων για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των οικονομικών κυρώσεων από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους και τον αντίκτυπο της φυγής δυτικών εταιρειών μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Οι έλεγχοι βοήθησαν στη στήριξη του νομίσματος, το οποίο έκλεισε στα 85,42 ρούβλια ανά δολάριο την Παρασκευή, σχεδόν στην ίδια συναλλαγματική ισοτιμία με τις 24 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή.

Το ρούβλι έχει επίσης αντέξει στην άρνηση – ως σήμερα – των ευρωπαϊκών χωρών να πραγματοποιήσουν πωλήσεις φυσικού αερίου στο ρωσικό νόμισμα.

Εξαγωγές ενέργειας

Εξάλλου, παρά τις αυστηρές δυτικές κυρώσεις – την περαιτέρω αυστηροποίηση των οποίων προανήγγειλε ο Άντονι Μπλίνκεν – το Bloomberg σημειώνει ότι η οικονομία της Ρωσίας βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε η αξία των εξαγωγών ενέργειας φέτος να φτάσει τα 321 δισεκατομμύρια δολάρια, εάν συνεχίσουν να ρέουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Σε περίπτωση που το σενάριο αυτό επαληθευτεί, θα πρόκειται για αύξηση άνω του 1/3 σε σχέση με το 2021.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις