Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Νεκρός ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης στα Ιμαλάια

 


Tραγικό θάνατο βρήκε ο Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης στα Ιμαλάια. Σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα του, «δυστυχώς συνέβη ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία ορειβατική αποστολή.

Ο Αντώνης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή.

Σε υψόμετρο 7.400μ πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ υστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου».

Πριν από έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2021, λίγες ώρες πριν από την αναχώρησή του για το Νεπάλ, ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης δήλωνε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»:

«Θέλω ν’ ανέβω αυτό το βουνό για την Ελλάδα αλλά και για συγκεκριμένους συντρόφους μου ορειβάτες. Θέλω ν’ ανέβω το βουνό Anapurna, το λιγότερο σκαρφαλωμένο βουνό του κόσμου -τα τελευταία 70 χρόνια 282 ορειβάτες έχουν καταφέρει να βρεθούν στην κορυφή του, 72 ορειβάτες όμως έχουν χάσει τη ζωή τους- για τους συντρόφους μου, που χάθηκαν στο Κ2 πριν από μερικές εβδομάδες αλλά και για έναν ακόμη λόγο. Ήταν στο Anapurna και συγκεκριμένα στην κορυφή Anapurna South των 7219 μέτρων που έχασε τη ζωή του ο Τάκης Μπουντόλας από τη Θεσσαλονίκη το 1985, ένας από τους καλύτερους ορειβάτες που έβγαλε η κοινότητα των ορειβατών στην Ελλάδα. Έχασε τη ζωή του, όπως και ο Κλήμης Τσατσαράγκος».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις