Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Τα πρώτα πλάνα από τo απελευθερωμένο λιμάνι της Μαριούπολης – «Ξετρυπώνουν» τους ναζί από το Azovstal οι Ρώσοι


 Παραδόθηκαν άλλοι 100 Ουκρανοί Πεζοναύτες της 36ης Ταξιαρχίας

«Σφίγγει» ο κλοιός για τους Ουκρανούς μαχητές που παραμένουν στην Μαριούπολη, καθώς η Ρωσία ανακοίνωσε χθες ότι έθεσε υπό έλεγχο της το λιμάνι, ενώ τώρα αναμένονται στρατιωτικές επιχειρήσεις στα εργοστάσια Azovstal και Azovmash.

Το λιμάνι της Μαριούπολης έχει περιέλθει πλήρως στον έλεγχο της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ και ήδη μπορείτε να δείτε τα πρώτα πλάνα:

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ανάπτυξη των δυνάμεων της για μια νέα επίθεση στα ανατολικά, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντονέτσκ δήλωσε ότι οι δυνάμεις του κατέκτησαν ολοκληρωτικά την περιοχή του λιμανιού της στρατηγικής πόλης Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, η οποία πολιορκείται για περισσότερο από ένα μήνα.

«Αναφορικά με το λιμάνι της Μαριούπολης, είναι ήδη υπό τον έλεγχό μας», είπε ο Ντενίς Πουσίλιν σε ζωντανή μετάδοση στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Pervy Kanal.

Το Γαλλικό Πρακτορείο αναμεταδίδει τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Ria-Novosti, που αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος του αυτονομιστικού στρατού, Έντουαρντ Μπασούριν, επιβεβαίωσε ότι οι τελευταίοι Ουκρανοί υπερασπιστές έχουν πλέον συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις των βιομηχανιών χάλυβα και μηχανοκατασκευών Azovstal και Azovmash.

Στο πρώτο είναι κλεισμένοι περίπου 3.000 μαχητές του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ και αρνούνται να παραδοθούν, ενώ η κατάληψη του Azovstal από τις ρωσικές δυνάμεις είναι ιδιαίτερα δύσκολο ζήτημα καθώς διαθέτει πολλές υπόγειες εγκαταστάσεις στις οποίες οι Ουκρανοί κατορθώνουν να επιβιώνουν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Παρόλα αυτά χθες το βράδυ φαίνεται ότι υπήρξε προσπάθεια από τους Ρώσους για να «ξετρυπώσουν» τους μαχητές του Τάγματος Αζόφ, οι οποίοι από την πλευρά τους υποστήριξαν ότι τους έριξαν χημικά.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι η καταγγελία των νεοναζί του Αζόφ δεν επιβεβαιώνονται ακόμα επισήμως από την Ουκρανική κυβέρνηση, ούτε από άλλες ανεξάρτητες πηγές.

Στο Azovmash η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική καθώς ήδη χθες –λίγες ώρες μετά το αποχαιρετιστήριο μήνυμά τους– 160 Ουκρανοί Πεζοναύτες της 36ης Ταξιαρχίας παραδόθηκαν, ενώ σύμφωνα με τo defencenet.gr αργά το βράδυ παραδόθηκαν άλλοι 100.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις