Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

O MHTΣΟΤΑΚΗΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΜΑΥΡΟ ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ! Έκδηλη ανησυχία στο Μαξίμου για «μαύρισμα» στις εκλογές: «Μην αφήσουμε την ακρίβεια να μας ρουφήξει»


 Έκδηλη είναι πλέον η ανησυχία στο Μαξίμου για την κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει η ακρίβεια να οδηγήσει σε πολιτική κρίση.

Οι δηλώσεις του ήρθαν μόλις λίγα 24ωρα μετά από τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όταν και είχε υποστηρίξει ότι «αν δεν δράσουμε, θα αφήσουμε χώρο στις δυνάμεις του λαϊκισμού. Δεν πρέπει να χάσουμε για οικονομικούς λόγους την υποστήριξη των πληθυσμών μας».

O Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην ανάγκη που υπάρχει να λάβει μέτρα η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας η οποία προκαλείται και λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία.

«Μέτρα για την ενίσχυση των πολιτών γιατί το πλήγμα στις ευρωπαϊκές οικονομίες και κοινωνίες θα είναι σοβαρό και η Ήπειρος μας θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με την Λερναία Ύδρα του λαϊκισμού, έχουμε πολιτικό και ιστορικό χρέος να μην μετατρέψουμε την οικονομική κρίση σε οικονομική, η θωράκιση των θεσμών περνά μέσα από τη θωράκιση του βίου και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων», είπε ο Γ.Οικονόμου.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «η Ελλάδα έχει εμπειρία από κρίσεις και δεν θα αφήσουμε να μας ρουφήξει ένας ακόμη κύκλος φθοράς σαν και αυτόν από τον οποίο με πολύ κόπο βγήκαμε». 

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι δημοσκόποι έχουν χτυπήσει «καμπανάκι» στο Μαξίμου με τον Γ.Οικονόμου να ισχυρίζεται επίσης ότι «η κυβέρνηση δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια και αν δεν πάρει αποφάσεις η Ευρώπη θα προχωρήσουμε σε εθνικές παρεμβάσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στις εκλογές της Γαλλίας λέγοντας ότι «η Γαλλία είναι μία μεγάλη ιστορική ευρωπαϊκή χώρα και διαχρονικά υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Οι Γάλλοι είναι μια σύμμαχος χώρα για την Ελλάδα με πολύ καθαρές θέσεις στο δίκαιο και την ειρήνη ενώ την σχέση Μακρόν – Μητσοτάκη χαρακτηρίζει η συναντίληψη αλλά και οι κοινές πρωτοβουλίες για μία σειρά από σημαντικά θέματα της εποχής μας όπως είναι η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης για παράδειγμα», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Εμείς αξιολογούμε ως απόλυτα θετικό το γεγονός ότι ο γαλλικός λαός έδωσε σαφές προβάδισμα στον πρόεδρο Μακρόν στον πρώτο γύρο των εκλογών και αυτό είναι σαφώς υπέρ της ευρωπαϊκής σταθερότητας όπως πολύ θετικό είναι και το γεγονός ότι η συνυποψήφιοι του που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο παροτρύνουν τους ψηφοφόρους τους να τον στηρίξουν. Και το λέω αυτό διότι το δίλημμα στον δεύτερο γύρο των εκλογών δεν θα είναι απλά πολιτικό αλλά και βαθιά υπαρξιακό θέμα και στην συγκυρία που ζούμε οι κοινωνίες οι πολίτες πρέπει με πολύ καθαρό τρόπο να στέκονται στο πλευρό της ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις