Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Stormer: Η Βρετανία στέλνει τεθωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης πυραύλων στην Ουκρανία «που θα κάνουν τους Ρώσους πιλότους να τρέμουν»


 Η Βρετανία πρόκειται να στείλει τεθωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης πυραύλων Stormer στην Ουκρανία για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του στρατού του Βλαντιμίρ Πούτιν και στην απόκρουση της νέας επίθεσης της Ρωσίας στα ανατολικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Mirror.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τη Δύση μεγαλύτερη δύναμη πυρός καθώς η «πολεμική μηχανή» του Πούτιν ξεκίνησε τη νέα φάση της εισβολής της με μια ευρείας κλίμακας επίθεση για να πάρει τον έλεγχο του Ντονμπάς στα ανατολικά.

Η Βρετανία θα στείλει σύντομα θωρακισμένους εκτοξευτές πυραύλων Stormer – High Velocity Missile (HVM), με το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας να τους «επιδεικνύει» σε Ουκρανούς στην πεδιάδα του Σάλσμπερι πριν από δύο εβδομάδες.

Τα συγκεκριμένα οχήματα βάρους 13 τόνων μπορούν να «φύγουν» για Ουκρανία με μεταγωγικά αεροπλάνα τύπου C-17 ακόμη και σε λίγες ημέρες.

Βρετανός αναλυτής, ο Δρ Άλαν Μεντόζα, είπε στη βρετανική εφημερίδα Sun ότι αυτά τα οχήματα «είναι το καλύτερο όπλο που έχει σταλεί η Βρετανία στην Ουκρανία και θα κάνει τους Ρώσους πιλότους να τρέμουν». «Το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιεί τον Πούτιν ότι η ρωσική επιθετικότητα, τα εγκλήματα πολέμου και οι ρουκέτες δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές».

Η Ρωσία θα «απαντήσει» στη Βρετανία

Ωστόσο, ο συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Κεμπ, πρώην διοικητής των βρετανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, είπε στην βρετανική εφημερίδα ότι η μεγάλη ενίσχυση του Ηνωμένου Βασιλείου στις δυνάμεις της Ουκρανίας κινδυνεύει να εξοργίσει περαιτέρω τη Μόσχα, με την απειλή αντιποίνων να έρχεται με τη μορφή «κυβερνοεπιθέσεων, δολιοφθοράς, δολοφονίας ή άλλων κρυφών επιθέσεων».

Το Stormer κατασκευάζεται από την BAE Systems, χρειάζεται μόνο τρία άτομα για να το χειριστούν και χρησιμοποιεί πυραύλους Starstreak, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καταρρίψουν αεροσκάφη χαμηλών πτήσεων.

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τις δυτικές δυνάμεις να του δώσουν περρισότερους εξοπλισμούς για να αμυνθεί απέναντι στη Ρωσία, με τον Μπόρις Τζόνσον να λέει στις 7 Απριλίου ότι «εξετάζει τι περισσότερη στρατιωτική βοήθεια μπορούμε να προσφέρουμε» εν μέσω αναφορών ότι η Βρετανία θα μπορούσε να στείλει τεθωρακισμένα οχήματα.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με πληροφορίες από: Mirror / Φωτογραφία Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις