Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

ΔΕΗ: Εως 200 εκατ. ευρώ η εισφορά για τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη


 Οι μονάδες που προστίθενται στο δυναμικό της είναι ισχύος 200 μεγαβάτ στην Πτολεμαΐδα και 50 μεγαβάτ στη Μεγαλόπολη, που προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε ορίζοντα εξαμήνου.

Δεν θα υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ η δαπάνη που θα καταβάλει η ΔΕΗΔΕΗ +1,43% για τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη, εκτίμησε η διοίκηση Στάσση στην τηλεδιάσκεψη με αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Euroxx, η διοίκηση εκτίμησε ότι η μέγιστη εισφορά στα κέρδη από την παραγωγή ενέργειας της περιόδου Οκτώβριος 2021 - Μάρτιος 2022 θα κινηθεί στα 200 εκατ. ευρώ.

Ως προς τα υδροηλεκτρικά, η εκτίμηση είναι ότι το πλαφόν με βάση το νέο καθεστώς που προωθεί η κυβέρνηση από τον Ιούλιο θα τεθεί πέριξ των 80-90 ευρώ η μεγαβατώρα.

Να σημειωθεί ότι η ΔEΗ στοχεύει σε σημαντική αύξηση της παραγωγής ΑΠΕ και συγκεκριμένα σε διπλασιασμό της. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης, η εγκατεστημένη ισχύς αιολικών και φωτοβολταϊκών αναμένεται να φθάσει στα 489 μεγαβάτ, από 239 σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις