Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Τούρκος ειδικός: Σήμερα φτάσαμε 65 χλμ από την Αθήνα μπορούμε και πιο κοντά-Τουρκικό ΠΝ κοντά σε Εύβοια-Σκύρο

 


Με φρεγάτες ενεργοποιούν την Ασπίδα της Μεσογείου

Σήμερα το πρωί είχαμε μπαράζ παραβιάσεων του FIR Αθηνών, από δύο τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη τύπου ATR P-72MPA,

στο κεντρικό Αιγαίο, σε μια σαφή προσπάθεια επίδειξης ισχύος με συντονισμένο τρόπο όπως όλα δείχνουν.

Επίσης τουρκικά πλοία έξω από την Εύβοια και κάτω από την Σκύρο. 

 

Τούρκος ειδικός αμυντικά ζητήματα σε ιστοσελίδα στα κοινωνικά δίκτυα έγραψε καθόλου τυχαία το εξής:

“Τα αεροσκάφη μας πλησίασαν στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας, σε απόσταση 65 χλμ. Αν και η Ελλάδα έχει μπερδέψει το Αιγαίο ως δικό της, αυτές οι πτήσεις πραγματοποιούνται στον διεθνή εναέριο χώρο. Μπορούμε να προσεγγίσουμε πολύ περισσότερο εάν το επιθυμείτε”, γράφει προκλητικότατα ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή δύο τουρκικές φρεγάτες σουλατσάρουν στην Α.Μεσόγειο (TCG Gediz  και TCG KEMALREİS), με την μορφή της Ασπίδας της Μεσογείου.

Επιχείρηση «Ασπίδα της Μεσογείου» έχουν βαφτίσει οι Τούρκοι  μια δικής τους εμπνεύσεως….διαρκή...επιχείρηση,για την αμφισβήτηση της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ, με την περιστασιακή παρουσία, υποβρυχίων, Φρεγατών, μαχητικών αεροσκαφών και αεροσκαφών ΑΦΝΣ.

«Η εν λόγω περιοχή, στο πλαίσιο της ''Ασπίδας της Μεσογείου'' ελέγχεται συνεχώς με συστήματα θαλάσσιας επιτήρησης εγκατεστημένα στην ξηρά, ενώ πλέουν στην περιοχή, φρεγάτες, καταδρομικά, περιπολικά σκάφη και υποβρύχια νέου τύπου. Στην ''Ασπίδα της Μεσογείου'' χρησιμοποιούνται ακόμα και συστήματα αέρος – θαλάσσης”, είχε δηλώσει ο πρώην Τούρκος Α/ΓΕΕΝ Μπουλέντ Μποστάνογλου .

Ο προηγούμενος Τούρκος Α/ΓΕΝ έχει περιγράψει την επιχείρηση αυτή ως τον “θεματοφύλακα” για την επιβολή της τουρκικής κυριαρχίας σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο και συνδέεται σαφώς με την εξόρυξη φυσικού αερίου.

Εδώ και μερικές ημέρες έχουμε μπαράζ δηλώσεων της τουρκικής ηγεσίας, από τον Ερντογάν και τον Ακάρ μέχρι τους δεκάδες ειδικούς, που διαλαλούν ότι δήθεν ελληνικά μαχητικά παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο.   

Πρόκειται σαφέστατα για συντονισμένη τουρκική προπαγάνδα, η οποία έχει στόχο να “θολώσει τα νερά”, πριν το ταξίδι του  Τούρκου ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ, για να δοθεί η έγκριση του Κογκρέσου για την προμήθεια τουρκικών αεροσκαφών F-16 VIPER στην Τουρκία.

https://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις