Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Ο Δήμαρχος Δράμας Χρ. Μαμσάκος καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας

 


Σε 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Μαμσάκο για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, ενώ την καταδίκη είχε προτείνει και ο Εισαγγελέας.

Το επίδικο συμβάν σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 όταν ο κ. Μαμσάκος, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, απείλησε και εξύβρισε εργαζόμενη στη ΔΕΥΑΔ, μετά από αντίδραση με το εικονίδιο «ουάου» της εργαζόμενης σε ανάρτηση τρίτου που αφορούσε τον Δήμαρχο Δράμας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook). Για το περιστατικό υπήρξαν αντιδράσεις εκείνη την εποχή από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενώ είχε παρέμβει και το ΣΕΠΕ, εκπρόσωπος του οποίου κλήθηκε από το δικαστήριο να καταθέσει στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο κ. Μαμσάκος δεν παρέστη στην εκδίκαση της υπόθεσης και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο κ. Δημήτρη Δαλακάκη. Δικηγόρος της εργαζόμενης ήταν η κα Αγνή Σαλωνίδου, η οποία ορίστηκε από το Εργατικό Κέντρο Δράμας, το οποίο και ανέλαβε τα δικαστικά έξοδα της εργαζόμενης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε σε πρώτο βαθμό και ο Δήμαρχος Δράμας έχει το δικαίωμα άσκησης έφεσης για να επανεξεταστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις