Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

APXIZEI TO ΓΛΕΝΤΙ;;; MINI κραχ στη Wall Street – Έχασε 1.200 μονάδες ο Dow, -5% ο Nasdaq - Μαζικό sell off μετά το ράλι - BOYTIA 5% ο Nasdaq


 Ασφυκτικές ήταν οι πιέσεις που δέχτηκαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τον Dow Jones να χάνει πάνω από 1.200 μονάδες και τον Nasdaq να κλείνει με τις μεγαλύτερες απώλειες από την εποχή του ξεσπάσματος της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 3,53% στις 32.857 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 3,56% στις 4.146 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 4,99% στις 12.317 μονάδες.

Το σημερινό sell-off ήταν ευρύ, με περισσότερο από το 80% των μετοχών του S&P 500 να υποχωρούν. Ακόμη και οι τίτλοι που έχουν υπεραποδώσει φέτος σήμερα έχασαν έδαφος, με τις Chevron, Coca-Cola και Duke Energy να έχουν όλες απώλειες.

Οι μεγάλες μετοχές τεχνολογίας δέχθηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, με τη μητρική του Facebook, Meta, και την Amazon να υποχωρούν κατά 5,8% και 7,1%, αντίστοιχα. Η Microsoft σημείωσε πτώση 4,7%, ενώ η Salesforce υποχώρησε 6,3%.

Η Etsy υποχώρησε περισσότερο από 15% και η eBay έχασε 8%, καθώς δεν ικανοποίησαν με το guidance που δημοσιοποίησαν.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας ήταν ελαφρώς υψηλότερες από το αναμενόμενο και η παραγωγικότητα της εργασίας μειώθηκε κατά 7,5% το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας τη ταχύτερη πτώση από το 1947.

Ο ρόλος της Fed

Το sell off στις μετοχικές αγορές οδήγησε και πάλι την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ξανά πάνω από το 3%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018. Η άνοδος αυτή ήταν και η βασική πηγή των κλυδωνισμών στον Nasdaq, καθώς η αύξηση των επιτοκίων καθώς καθιστούν τα μελλοντικά κέρδη των εταιρειών που είναι προσανατολισμένες στην ανάπτυξη, λιγότερο ελκυστικά για επενδυτές.

Χτες, Τετάρτη, η Fed αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης, όπως αναμενόταν, και δήλωσε ότι θα αρχίσει να μειώνει τον ισολογισμό της τον Ιούνιο. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι η κεντρική τράπεζα «δεν εξετάζει» μια μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, πυροδοτώντας το χθεσινό ράλι.

«Παρά την αναδίπλωση που έχουμε δει στις οικονομικές συνθήκες τους τελευταίους μήνες, είναι σαφές ότι η Fed θα ήθελε να τις δει πιο αυξημένο ρυθμό σύσφιξης της πολιτικής της», σημείωσε ο Zachary Hill, επικεφαλής στρατηγικής στην Horizon Investments. «Οι υψηλότερες αποτιμήσεις των μετοχών είναι ασυμβίβαστες με την πρόθεση της Fed, επομένως, εκτός εάν οι αλυσίδες εφοδιασμού αποκατασταθούν γρήγορα, τυχόν ράλι στις μετοχές δεν θα διαρκέσει για πολύ, καθώς τα μηνύματα της Fed γίνονται για άλλη μια φορά πιο επιθετικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις