Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Τ.Μπάιντεν: «Η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου οφείλεται στην ενεργειακή μετάβαση – Θα ανεξαρτητοποιηθούμε από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα»


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος | email: andreopoulos@pronews.gr

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι η «πράσινη ανάπτυξη» είναι αυτή που καταστρέφει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών

O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ομολόγησε δημοσίως ότι η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου οφείλεται στην μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και όχι στον πόλεμο της Ουκρανίας.


Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά «οι τιμές του φυσικού αερίου αποτελούν μέρος μίας απίστευτης μετάβασης»

«Όσον αφορά τις τιμές του φυσικού αερίου, περνάμε μια απίστευτη μετάβαση που λαμβάνει χώρα και αν θέλει ο Θεός όταν τελειώσει θα είμαστε πιο δυνατοί».

«Ο κόσμος θα είναι ισχυρότερος και λιγότερο εξαρτημένος από τα ορυκτά καύσιμα όταν αυτό τελειώσει», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Στην ουσία ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ότι η ενεργειακή κρίση είναι τεχνητή.

Ο λόγος δημιουργία της είναι για να απεξαρτηθεί ο δυτικός κόσμος από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα ώστε Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να παραμείνουν ισχυρότερη χώρα στο στρατόπεδο της Δύσης, γιατί σε ό,τι αφορά το πλανητικό επίπεδο έχουν πάψει να είναι ηγεμονική δύναμη προ πολλού.

Στο μεταξύ όμως μέχρι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να καταστούν πραγματικά ωφέλιμες και προσοδοφόρες θα περάσουν κάποιες δεκαετίες. Μέχρι τότε το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι πολίτες των δυτικών κοινωνιών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος το παραδέχεται αλλά δεν είναι και κάτι που τον απασχολεί ιδιαίτερα.

Θα επιβληθεί αναγκαστική «ανοχή» στους πολίτες, δηλαδή θα τους κοπούν πολλές ακριβές συνήθειες ή αλλιώς ενεργοβόρες συνήθειες, θα τους μειωθεί το βιοτικό επίπεδο, ώστε να οδηγηθούν στον πλήρη διαχωρισμό από την Ρωσία και την Ανατολή οι οποίες θα ακολουθήσουν έναν ξεχωριστό δρόμο.

Ο πλανήτης θα επιστρέψει στην περίοδο των δύο μπλοκ, μόνο που οι πολιτικοί προσανατολισμοί θα είναι αντίθετοι και διαφορετικοί από ότι ήταν επί καιρού Ψυχρού Πολέμου.

Στην Ανατολή θα ανθίζει ο Καπιταλισμός και στην Δύση έναν ιδιότροπο είδος Νεοκομμουνισμού με βαρύτατες πράσινες φορολογίες, με επιδόματα στις ευρείες λαϊκές μάζες για να επιβιώνουν και να μην αντιδρούν (τουλάχιστον σοβαρά), και με ισοπεδοποίηση του βιοτικού, πολιτιστικού και οικονομικού επιπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις