Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Brimstone: Στα «χέρια» των Ρώσων ο βρετανικός πύραυλος – Απέτυχε να εκραγεί [pics]


 Κάθε μέρα, περισσότερες φωτογραφίες από τα πεδία μάχης της Ουκρανίας αποδεικνύουν ότι η Βρετανία έχει παραδώσει αρκετούς πυραύλους Brimstone για να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό, ο οποίος συνεχίζει να αμύνεται ενάντια στη ρωσική εισβολή από τον Φεβρουάριο.

Αυτή τη φορά, ο πύραυλος Brimstone δεν κατάφερε να εκραγεί και έπεσε πριν φτάσει στο στόχο του. Πηγές υποστηρίζουν ότι ο πύραυλος βρέθηκε στην περιφέρεια Ζαπορίζια της Ουκρανίας. Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι ο πύραυλος κατασκευάστηκε τον Ιούνιο του 2004.

Το σύστημα καθοδήγησης και η κεφαλή του Brimstone κατασκευάστηκαν πιθανότατα στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Φεβρουάριο του 2004, όπως αναγράφεται στην πινακίδα. Η ονομασία WHD συχνά συνδέεται με την αμερικανική ονομασία πυραύλων κεφαλής και η ονομασία AAW σημαίνει σύστημα Anti Air Warfare.

Αυτός ο πύραυλος τροφοδοτείται από έναν κινητήρα πυραύλων στερεού καυσίμου και σύμφωνα με την περιγραφή του κατασκευάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2001 από την Alliant Techsystems, Inc. – μια αμερικανική εταιρεία αεροδιαστημικής και άμυνας με έδρα στην κομητεία Άρλινγκτον, Βιρτζίνια, ΗΠΑ. Ωστόσο, η εταιρεία δεν υφίσταται πλέον μετά την παύση της λειτουργίας της το 2015 και τη διαδέχθηκε η Northrop Grumman Innovation Systems και η Vista Outdoor. Η ονομασία HIA στην πινακίδα είναι ο κωδικός κατασκευαστή για την Alliant Techsystems, Inc.

Ο πύραυλος Brimstone παραδόθηκε από τη Βρετανία στην Ουκρανία για πρώτη φορά στις 6 Μαΐου.


Πηγή: BulgarianMilitary.com / Φωτογραφία Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις