Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Βογιεβοντίβκα και περνούν τον ποταμό Donets! – Αποκόπτουν τους Ουκρανούς στο Ντόνμπας


 Οι ρωσικές κινήσεις σε Ιζίουμ, Χάρκοβο και Ζαπορίζια

Οι εξελίξεις στο μέτωπο του Donbass είναι ραγδαίες και αρνητικές για τους Ουκρανούς καθώς οι Ρώσοι εδώ και κάποιες ώρες έχουν

καταλάβει το χωριό Βογιεβοντίβκα και κατασκεύασαν πλωτή γέφυρα για να διασχίσουν τον ποταμό Ντονέτς.

Το χωριό Βογιεβοντίβκα βρίσκεται στην βόρεια όχθη του ποταμού. Οι Ρώσοι διασχίζουν τον ποταμό Ντονέτς με σκοπό να αποκόψουν τους Ουκρανούς κλείνοντας τον άξονα Ποπάσνα-Βογιεβοντίβκα.

Κινήσεις συγκέντρωσης ρωσικών δυνάμεων φαίνεται πως γίνονται στο Ιζίουμ καθώς οι Ρώσοι θέλουν να συγκεντρώσουν την απαραίτητη ισχύ πριν ξεκινήσουν την προέλαση προν νότο.

Με δεδομένο πως 10.000 Ουκρανοί έχουν περικυκλωθεί στο Σεβεροντονέτσκ, αυτή την φορά οι Ουκρανοί θα έχουν πολύ σημαντικό πρόβλημα να αντισταθούν σε μία ρωσική προέλαση από το Ιζίουμ.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι Ρώσοι αναδιάταξαν δυνάμεις από το Χάρκοβο για να τις χρησιμοποιήσουν στο Σεβεροντονέτσκ και στο Ιζίουμ.

Οι Ρώσοι μεταφέρουν νέες δυνάμεις περιφέρεια του Μπέλγκοροντ για να αγκιστρώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις που προωθήθηκαν στο Χάρκοβο.

Φαίνεται πως όταν τελειώσουν με το Ντόνμπας θα εφαρμόσουν νέα κυκλωτική κίνηση αυτή την φορά στο Χάρκοβο.

Στο μεταξύ ρωσική προώθηση γίνεται και στην περιφέρεια της Ζαπορίζια η οποία ελέγχεται σε ποσοστό 85% από τους Ρώσους.

Αυτή την στιγμή ενισχύονται με δυνάμεις που απελευθερώνονται από την Μαριούπολη καθώς στόχος είναι η κατάληψη της ομώνυμης πόλης που είναι η έκτη σε μέγεθος ουκρανική πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις