Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Εμφανίστηκαν οι Ροκφέλερ: «Έρχεται μαζική παγκόσμια πείνα – Έτσι θα την αποτρέψουμε»


 Τι είπε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ροκφέλερ, Ρατζίβ Σαχ

Παρέμβαση για τον πόλεμο στην Ουκρανία και στις συνέπειες που θα έχει για την παγκόσμια οικονομία έκανε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ροκφέλερ, Ρατζίβ Σαχ.
Ο Ρατζίβ Σαχ, ζήτησε ελάφρυνση του χρέους και επείγουσα βοήθεια για τις φτωχότερες χώρες για να αποτραπεί μια «μαζική, επικείμενη επισιτιστική κρίση» με αφορμή τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Όπως αναφέρουν οι Ροκφέλερ, «ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, κινδυνεύουν οι εξαγωγές σιταριού, καλαμποκιού, ηλιέλαιου και άλλων τροφίμων από τη Ρωσία και την Ουκρανία, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 10 τοις εκατό όλων των θερμίδων που διακινούνται παγκοσμίως. Οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί σε χώρες χαμηλού εισοδήματος που ήδη υποφέρουν από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού.

Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ πρέπει να ηγηθούν των προσπαθειών για την πλήρη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών και την παροχή έκτακτων προμηθειών σε χώρες όπου αναμένονται ελλείψεις τροφίμων τους επόμενους έξι μήνες», είπε ο Shah στην εκπομπή Balance του Power with David Westin στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Η σχετιζόμενη με τον πόλεμο διαταραχή στον παγκόσμιο εφοδιασμό λιπασμάτων θα έχει «ακόμα χειρότερο» αντίκτυπο στην παγκόσμια πείνα και θα μειώσει τις αποδόσεις των καλλιεργειών στην Αφρική και σε άλλα μέρη του αναπτυσσόμενου κόσμου», είπε ο Shah.

Ζήτησε επίσης διαγραφή του χρέους για τις χώρες που έχουν ανάγκη, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν χρήματα που διαφορετικά για να αγοράσουν λιπάσματα και τρόφιμα για τους λαούς τους.

Οι Ροκφέλερ ξαφνικά λοιπόν ενδιαφέρονται για να δώσουν την «λύση» στην πείνα που τεχνηέντως δημιουργήθηκε.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις