Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Δολοφονία μεσίτριας: «Hθελε να την έχει ναρκωμένη και γυμνή» - Tι κατέθεσε για τον αγγειοχειρουργό ο σύζυγος της 36χρονης

 


Ο σύζυγος της 36χρονης μεσίτριας που βρέθηκε νεκρή σε γκρεμό στη Χαλκιδική κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο, λέγοντας πως ο κατηγορούμενος αγγειοχειρουργός έδειχνε αρχικά ως ύποπτο τον ίδιο.

Ο σύζυγος της εκλιπούσας μίλησε για την στιγμή που εκλήθη να αναγνωρίσει το πτώμα της συζύγου του.

«Εγώ έκανα την αναγνώριση. Ήταν ολόγυμνη. Τη γνώρισα μόνο από τον σωματότυπό της και ένα σκουλαρίκι που της είχα πάρει εγώ. Επτά μέρες εκεί, με τη φύση να οργιάζει, με έντομα και αγρίμια… Δεν θέλω να πω κάτι άλλο», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η 36χρονη μητέρα 3 παιδιών εξέπνευσε μέσα σε εγκαταλελειμμένη αίθουσα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου είχε πάει για προγραμματισμένη αισθητική επέμβαση για κιρσούς από τον αγγειοχειρουργό, που τότε ήταν ειδικευόμενος. Το σώμα της εντοπίστηκε μερικές ημέρες μετά, σε ένα γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Ο σήμερα 42χρονος αγγειοχειρουργός βρίσκεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για τον θάνατο της γυναίκας στις 26 Απριλίου 2017.

Ο σύζυγος της 36χρονης κλήθηκε σήμερα (24/5) να καταθέσει για την επικοινωνία της 36χρονης με τον αγγειοχειρουργό, τις εφιαλτικές στιγμές από την εξαφάνιση της γυναίκας του αλλά και τη στιγμή που αναγνώρισε το άψυχο σώμα της.

Μεταξύ άλλων, ο άνδρας εξέφρασε την άποψη ότι ο αγγειοχειρουργός είχε ερωτικό ενδιαφέρον για τη γυναίκα του και σκόπευε να ασελγήσει πάνω της. Ο άτυχος σύζυγος επεσήμανε ότι το σημείο που βρέθηκε η γυναίκα του δεν μπορούσε, παρά να είναι προεπιλεγμένο.

Η γυναίκα του, όπως είπε, είχε επικοινωνία με τον γιατρό μέσω Facebook, χωρίς αυτό να προκαλεί ανησυχίες στον σύζυγό της, αφού υπήρχε εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Ο άνδρας εξήγησε ότι η γυναίκα του είχε κλείσει ραντεβού στις 2 Απριλίου στο νοσοκομείο, όπου την πήγε ο ίδιος με το μηχανάκι του.

«Θα ήταν κάτι πολύ απλό, χωρίς νάρκωση και χωρίς κίνδυνο. Όταν πήγα να την πάρω ήταν σε πολύ διαφορετική κατάσταση. Ήταν ζαλισμένη, θυμωμένη. Είπε “τι μου έκανε;”», κατέθεσε ο σύζυγος του θύματος και πρόσθεσε πως η γυναίκα του,  Ντιάνα, είχε πρόβλημα και στα δύο πόδια και ήθελε να κάνει την επέμβαση για αισθητικούς λόγους.

«Η Ντιάνα ανέφερε ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον από τον συγκεκριμένο άνθρωπο για να αγοράσει σπίτι. Αυξήθηκε αυτή η επικοινωνία μεταξύ τους. Μου είπε ότι θα πάνε για έναν καφέ να μιλήσουν και για αυτό», ανέφερε.

«Και ήρθε η μέρα που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι θα σημαίνει για μας. 26 Απριλίου», είπε ο άνδρας.

«Και εμείς και η μητέρα της προσφερθήκαμε να τη συνοδεύσουμε έχοντας στο μυαλό μας και την πρώτη φορά που ήταν λίγο ζαλισμένη, αλλά ήταν πολύ καθησυχαστική ότι είναι κάτι απλό. Πήγε μόνη της με ταξί από το γραφείο της. Περίπου στις 5. Απο εκεί και πέρα δεν μιλήσαμε. Η αναστάτωση άρχισε από τις 9 το βράδυ. Ήρθε η πεθερά μου και από εκείνη την ώρα άρχισαν να μας ζώνουν τα φίδια. Από την πρώτη στιγμή που έλειπε τόσες ώρες είχα πολύ κακό προαίσθημα. Την έπαιρνα τηλέφωνο, έστελνα μηνύματα, τίποτα. Πήρα τον μικρό γιο για να την ψάξουμε», σύμφωνα με την κατάθεση του συζύγου.

«Για μένα ήταν εντελώς αδύνατο να εμπλέκεται γιατρός ή νοσοκομείο σε τέτοιο πράγμα. Πήραμε στην αστυνομία, σε νοσοκομεία, σε ΕΚΑΒ, σε ταξί, παντού. Πήγαμε στο γραφείο της και ανοίξαμε το Messenger. Είχε σβήσει παλιότερες συνομιλίες με τον γιατρό. Στα τελευταία μηνύματα του έγραφε “Έρχομαι και διώξ’τους όλους”. Παραξενεύτηκα γιατί ποτέ δεν είχε τέτοια φρασεολογία», ανέφερε ο μάρτυρας χαρακτηριστικά.

Ο άνδρας εξήγησε πώς προχώρησε σε καταγγελία το πρωί της επόμενης ημέρας:

«Το πρωί έψαξα το όνομα του γιατρού. Του έστειλα ένα όνομα στο messenger ότι αγνοείται η γυναίκα μου. Πήρα στην κλινική και εντελώς ψύχραιμος μού είπε ότι η γυναίκα μου δεν πήγε ποτέ να κάνει την επέμβαση, ότι την περίμενε και ότι ήταν φοβισμένη. Δεν έκανα καν αναφορά στην αστυνομία για τον γιατρό γιατί δεν τον θεωρούσα ύποπτο. Σκεφτόμουν πελάτες και μάλιστα αντιμετωπίστηκα και εγώ ως ύποπτος», είπε.

«Μετά κλήθηκε να καταθέσει. Εξαρχής εμφανίστηκε με δικηγόρο και αρνήθηκε τα πάντα. Μάλιστα έριξε βολές. Υποδείκνυε εμένα. Είπε ότι ο μόνος που είχε λόγο να σκοτώσει τη Ντιάνα ήμουν εγώ γιατί τάχα τη ζήλευα και ήμουν μεγαλύτερος», υπογράμμισε ο άνδρας.

«Είναι τρομερό να μην γνωρίζεις τι έγινε στον άνθρωπό σου.,Οι έμπειροι αστυνομικοί βρήκαν ότι ο κατηγορούμενος δεν πήγε στο Πανόραμα αλλά έκανε βόλτα 150 χιλιομέτρων στη Χαλκιδική. Μετά έλεγε ότι του αρέσουν οι μακρινές βόλτες και ότι είναι μανιακός με την καθαριότητα, και ότι για αυτό έπλυνε δύο φορές το αυτοκίνητο».

Ο άνδρας περιέγραψε την στιγμή που εντοπίστηκε το πτώμα της γυναίκας του ως ακολούθως:

«Μου είπαν να πάω στο Παλιούρι. Δίπλα σε χωματερή, που είχε σκουπίδια και ψόφια ζώα, εκεί βρέθηκε νεκρή η γυναίκα μου. Ο τόπος ήταν προεπιλεγμένος για να μην βρεθεί το πτώμα. Πώς ένας γιατρός ξέρει τις χωματερές σε μια απομακρυσμένη περιοχή; Ήθελε να σκοτώσει τη Ντιάνα και να μην τη βρει ποτέ κανείς», υποστήριξε ο σύζυγος της 36χρονης.

«Εγώ έκανα την αναγνώριση. Ήταν ολόγυμνη. Τη γνώρισα μόνο από το σωματότυπο και ένα σκουλαρίκι που της είχα πάρει εγώ. Επτά μέρες εκεί, με τη φύση να οργιάζει, με έντομα και αγρίμια, δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Ακόμα και μετά τον εντοπισμό του πτώματος δεν το παραδέχτηκε ποτέ. Είχε το νοσοκομείο ως ένα χώρο που ψάρευε. Υπήρχαν μαρτυρίες ότι είχε επιτεθεί και σε άλλη γυναίκα. Ήθελε να την έχει ναρκωμένη και γυμνή σε έναν χώρο που μόνο το άρρωστο μυαλό του ξέρει γιατί», δήλωσε καταλήγοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις