Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Nέα Σμύρνη -Φιάσκο ΕΛ.ΑΣ. και με τη δικαστική βούλα: Απαλλάσσεται ο «Ινδιάνος»


 Σοβαρά εκτεθειμένοι ΕΛ.ΑΣ., υπουργείο και κυβέρνηση, για την υπόθεση του 31χρονου, ο οποίος κατηγορήθηκε, έμεινε στη φυλακή και διαπομπεύθηκε στη σκιά των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη τον Μάρτιο του 2021.

Φιάσκο και με τη δικαστική βούλα για την ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση του 31χρονου Α.Μ., ο οποίος κατηγορήθηκε, έμεινε στη φυλακή και διαπομπεύθηκε στη σκιά των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη τον Μάρτιο του 2021.

Μετά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση από τον εισαγγελέα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εξέδωσε βούλευμα με το οποίο απαλλάσσει πλήρως τον επονομαζόμενο «Ινδιάνο» από όλες τις κατηγορίες, στις οποίες περιλαμβάνονταν απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έκρηξη, κατασκευή/προμήθεια/κατοχή εκρηκτικών βομβών, διατάραξη κοινής ειρήνης από τελούντες βιαιοπραγίες, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ., του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της κυβέρνησης είναι, πλέον, τεραστίων διαστάσεων, καθώς ο 31χρονος κατηγορήθηκε πως ήταν εκείνος που έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή, διαπομπεύθηκε, και, το βασικότερο, έμεινε στη φυλακή για επτά μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία, χωρίς σχεδόν κανένα αποδεικτικό στοιχείο, παρά μόνο την προβληματική κατάθεση ενός ατόμου, έκανε λόγο για δεμένη υπόθεση, παρά το γεγονός ότι η αξιοπιστία του εν λόγω μάρτυρα ήταν αμφισβητούμενη εξαρχής. 

Πλέον, γίνεται ξεκάθαρο ότι πρέπει να υπάρξει η απαιτούμενη λογοδοσία για την ευκολία με την οποία η αστυνομία έριξε με ευκολία κακουργηματικές κατηγορίες σε ένα άτομο και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η αστυνομική αυθαιρεσία και βία είχε χτυπήσει «κόκκινο».

Εξάλλου, ο δικηγόρος του «Ινδιάνου», Πάυλος Σαράκης, με δήλωσή του στο documento προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να λογοδοτήσουν οι «εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης». 

«Το Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας, επικύρωσε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα Αθηνών, για τον Αλέξανδρο Μ., γνωστό ως «Ινδιάνο» για τα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Το φιάσκο της ΕΛ. ΑΣ. με τη σύλληψη του «Ινδιάνου» επικυρώθηκε και με δικαστική βούλα. Όχι μόνο δεν είχε καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, αλλά ούτε καν ήταν στον τόπο των γεγονότων. Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για τον τιτάνιο νομικό αγώνα μας, να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη ενός αθώου συμπολίτη μας, που αντιμετώπισε κατασκευασμένες βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και οδηγήθηκε επί επτά μήνες άδικα στην φυλακή. Τώρα ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης, που έβλαψαν όχι μόνο τον Αλέξανδρο, αλλά και το κράτος Δικαίου» αναφέρει στη δήλωσή του ο Παύλος Σαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις