Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Συνεχίζεται το μυστήριο με τον «Ναύαρχο Μακάροφ»: «Βυθίστηκε» λένε οι Oυκρανοί – «Eπιπλέει» λένε ρωσικές πηγές

 


Τι έχει συμβεί; - Το Κρεμλίνο διαψεύδει το πλήγμα

Συνεχίζεται το θρίλερ με το ρωσικό πολεμικό πλοίο «Admiral Makarov» το οποίο φέρεται να δέχθηκε επίθεση από ουκρανικούς πυραύλους Neptune όπως διαδίδουν Ουκρανοί αξιωματούχοι.
Πιο συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο Ουκρανός βουλευτής Oleksiy Goncharenko, το ρωσικό πλοίο χτυπήθηκε από αντιπλοϊκούς πυραύλους «Neptune» ενώ έπλεε κοντά στο Φιδονήσι. 
Αυτά τα ισχυρίζονται οι Ουκρανοί. Οι Ρώσοι τι λένε; Το Κρεμλίνο δια του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ διεμήνυσε πως δεν έχει κάποια πληροφορία σχετικά με περιστατικό στη Μαύρη Θάλασσα όπως ήδη έχει ενημερώσει το pronews.gr. Δεν μας διαφωτίζει η δήλωση αυτή.
Σε μία πρόσφατη ανάρτηση στο Telegram, το μέσο ενημέρωσης Dumskaya αναφέρει ότι ανεπίσημες ρωσικές πηγές επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός «περιστατικού» στη φρεγάτα Admiral Makarov, η οποία όμως επιπλέει δίχως πρόβλημα.
Μάλλον, «κάτι έχει συμβεί», το ζήτημα είναι πόσο βαρύ ή όχι είναι αυτό που έχει συμβεί.

Σημειώνεται πως η φρεγάτα έχει κατασκευαστεί πρόσφατα και θεωρείται προηγμένη κύρια μονάδα κρούσης του Στόλου Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τα τοπικά μέσα της Οδησσού τόνισαν πως μια πυρκαγιά σημειώθηκε στο πλοίο χθες βράδυ προς τα ξημερώματα της 6ης Μαΐου, με αποτέλεσμα σωστικά πλοία και πτητικά μέσα να σπεύσουν στην περιοχή.

Παράλληλα πρόσθεσε πως το «Admiral Makarov» τυλίχθηκε στις φλόγες και συνέχισε να επιπλέει. Την ίδια στιγμή το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας με ανάρτηση στα social media τονίζει πως οι ρωσικές δυνάμεις απώλεσαν ακόμα ένα πλοίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις