Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΚΙΕΒΟ: «Η περιφέρεια του Λουγκάνσγκ έχει χαθεί» «Oι Pώσοι κατέλαβαν το 95% της περιοχής»


 Ο Ουκρανός περιφερειάρχης της περιφέρειας Λουγκάνσκ, ο Σερχίι Χαϊντάι, μέσω Telegram παραδέχτηκε πως η περιοχή έχει πλέον χαθεί για το Κίεβο.

Σύμφωνα με τον κ. Χαϊντάι, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει το 95% της ομπλάστ (περιφέρειας) Λουγκάνσκ, η κατάσταση είναι «πάρα πολύ άσχημη».

Είναι η πρώτη φορά που οι αρχές του Κιέβου παραδέχονται πως οι πραγματικές εξελίξεις στο μέτωπο δεν είναι αυτές που ισχυρίζονται μπροστά στις κάμερες.

Μέχρι σήμερα το Κίεβο επιχειρούσε κατόπιν εντολής βεβαίως από έξωθεν κέντρα,  να παρουσιάσει μία εικόνα του «σούπερμαν» Ουκρανού στρατιώτη που σκοτώνει δέκα Ρώσους μόνος του και ο ίδιος δεν πεθαίνει ποτέ.

Γενικώς από τις περιγραφές των δυτικών και των ελληνικών ΜΜΕ αν κάποιος άκουγε το ουκρανικό ζήτημα για πρώτη φορά θα είχε την εντύπωση ότι οι Ουκρανοί έχουν φτάσει έξω από την Μόσχα και συζητούν την παράδοσή της.

Ειδικότερα τα ελληνικά ΜΜΕ παρουσιάζουν μία εικόνα όπου η Ρωσία έχει ηττηθεί κατά κράτος και ενώ κατέχει το 30% των ουκρανικών εδαφών με προοπτική το ποσοστό αυτό να μεγαλώσει κι άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις