Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

OYKPANIA: Σοκαριστικό βίντεο από ρωσική πυραυλική επίθεση στη Λοζοβάγια – Τουλάχιστον επτά τραυματίες

 


Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, τραυματίστηκαν σε ισχυρή ρωσική πυραυλική επίθεση εναντίον ενός πρόσφατα ανακαινισμένου πολιτιστικού κέντρου στη Λοζοβάγια, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ένας ρωσικός πύραυλος έπληξε το σπίτι του πολιτισμού που μόλις είχε ανοικοδομηθεί. Επτά θύματα, ανάμεσά τους ένα εντεκάχρονο παιδί», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram.

Σύμφωνα με τον Βίκτορ Ζαμπάτσα, αξιωματούχο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που επικαλείται το ουκρανικό πρακτορείο Interfax, τα επτά θύματα τραυματίστηκαν, αλλά δεν υπήρξαν θάνατοι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος συνόδευσε το μήνυμά του με βίντεο που δείχνει μια ισχυρή έκρηξη να ισοπεδώνει το κτίριο και πυκνός καπνός να υψώνεται από το σημείο, ενώ δύο αυτοκίνητα περνούσαν από εκεί, το ένα προσπαθούσε να διαφύγει από την περιοχή.

«Οι κατακτητές θεωρούν τον πολιτισμό, την παιδεία και την ανθρωπότητα ως εχθρούς τους. Και δεν φείδονται πυραύλων που εκτοξεύουν εναντίον αυτών», κατήγγειλε ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας στην Ουκρανία, Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ, η κατάσταση στο μέτωπο παρέμεινε «τεταμένη» σήμερα και «δείχνει σημάδια επιδείνωσης».

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής πυροβολούν σφοδρά σε όλη τη γραμμή επαφής και προσπαθούν να πλήξουν το πυροβολικό βαθιά στην άμυνα των ουκρανικών στρατευμάτων», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Mε πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις