Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Πορεία των φοιτητών της Σύρου: “Έξω η αστυνομία από τις σχολές μας”


 Ενάντια σε κάθε μορφή αστυνόμευσης στα πανεπιστήμια τάσσονται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του πανεπιστημιακού τμήματος της Σύρου, οι οποίοι σήμερα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για τον αντισυνταγματικό – όπως τον χαρακτήρισαν – νόμο περί πανεπιστημιακής αστυνόμευσης.

Όπως υποστηρίζουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, με την αστυνόμευση χάνεται η ελευθερία του λόγου και η ελεύθερη έκφραση ιδεών και πεποιθήσεων, δημιουργείται μια αίσθηση τρομοκρατίας, καταπατούνται τα προσωπικά δεδομένα, χάνεται ο ανοιχτός χαρακτήρας των πανεπιστημίων με τον έλεγχο της φοιτητικής ταυτότητας και “αποστειρώνεται” ο χώρος με αποτέλεσμα τον περιορισμό των πολιτιστικών ομάδων και των δράσεων εντός του πανεπιστημίου.

Ο φοιτητικός σύλλογος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου τονίζει, επίσης, ότι η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας εντάσσεται στην ευρύτερη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στα ανοιχτά δημόσια πανεπιστήμια, καταπατώντας και διαστρεβλώνοντας τη φύση και τον χαρακτήρα τους. Παράλληλα δε, αναρωτιέται για ποιον λόγο τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών.

(φωτό: Μαρία Κρόντη)

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις