Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Προφητεία Γκέιτς: Μπορεί να μην έχουμε δει τα χειρότερα του κορονοϊού

 


Κορονοϊός: Μάντης κακώς γίνονται για ακόμη μία φορά ο ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ζητώντας παράλληλα να συσταθεί ουσιαστικά «ομάδα σοφών» για την επιτήρηση νέων επιδημιών.

«Υπάρχει ακόμα κίνδυνος αυτή η πανδημία να δημιουργήσει μια παραλλαγή που θα είναι ακόμη πιο μεταδοτική και ακόμη πιο θανατηφόρα», είπε. «Δεν είναι πιθανό, δεν θέλω να γίνω μια κινδυνολογική φωνή, όμως υπάρχει ρίσκο πολύ πάνω του 5% πως δεν έχουμε δει ακόμα τα χειρότερα αυτής της πανδημίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της Microsoft σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Ο Γκέιτς προτείνει να συσταθεί μια διεθνής ομάδα ειδικών, διαφόρων ειδικοτήτων, από επιδημιολόγους έως διαμορφωτές ηλεκτρονικών μοντέλων, η οποία θα αναλάβει να παρακολουθεί και να εντοπίζει παγκόσμιες υγειονομικές απειλές και να συντονίσει την αντίδραση των κρατών.

Ξεκαθαρίζει δε, ότι η σημερινή χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για μελλοντικές πανδημίες δεν είναι σοβαρή, και απαιτούνται μεγαλύτερες επενδύσεις. «Ο ΠΟΥ έχει λιγότερα από 10 άτομα πλήρους απασχόλησης που εργάζονται για την ετοιμότητα στις επιδημίες», είπε ο Γκέιτς, προσθέτοντας ότι «ακόμα και αυτοί οι άνθρωποι αποσπώνται από πολλές άλλες δραστηριότητες».
Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις