Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

TO HXHTIKO Βγενόπουλου και ο εισαγγελέας Ν. Ποιμενίδης

 


Αντα Ψαρρά

Το παρελθόν του ανθρώπου που εισηγήθηκε την ανάκληση από το αρχείο της μήνυσης κατά της Βασιλικής Θάνου και θα εισαγάγει την προκαταρκτική

● Η πρόταση για αθώωση Αργύρη Σαλιαρέλη σε υπόθεση εμπρησμών αυτοκινήτων στην Αίγινα ● Η εμπλοκή του ονόματός του σε τηλεφωνική συνομιλία στην υπόθεση των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου ● Η μήνυση για πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου που του στοίχισε πέρυσι την προαγωγή και οι επικείμενες κρίσεις.

Σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί η αγωγή τής πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου κατά του ιστότοπου iefimerida για τις συκοφαντικές και προσβλητικές για την ίδια αναρτήσεις που αφορούσαν το περίφημο ηχητικό Βγενόπουλου. Προηγήθηκε προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου που υποχρέωνε τον ιστότοπο να τις κατεβάσει. Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες νωρίτερα ο νέος οικονομικός εισαγγελέας Χ. Μπαρδάκης ανέσυρε από το αρχείο τη μήνυση Βγενόπουλου -κατόπιν σχετικής εισήγησης του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Νίκου Ποιμενίδη- και με κατεπείγουσα εντολή ανέθεσε στον κ. Ποιμενίδη την προκαταρκτική εξέταση, εφόσον το ηχητικό εκτιμήθηκε ως επαρκές στοιχείο για να την προκαλέσει.

Κι ενώ στη μήνυση Βγενόπουλου δεν είχε περιληφθεί κανένα ηχητικό, ο κ. Μπαρδάκης θεώρησε και μάλιστα κατεπείγουσα την ανάγκη διερεύνησης της υποκλαπείσας από τον επιχειρηματία τηλεφωνικής συνομιλίας του με τη συνεργάτιδά του στην οποία εμφανώς γίνεται «αγωνιώδης» προσπάθεια εμπλοκής της κ. Θάνου σε υπόθεση οικονομικού εκβιασμού.

Εντελώς συμπτωματικά, η εντολή δόθηκε τέσσερις ημέρες πριν από την εκδίκαση της αγωγής Θάνου κι ενώ επίκειται συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου την Παρασκευή προκειμένου να αποφασιστούν οι προαγωγές αντεισαγγελέων εφετών σε εισαγγελείς εφέτες. Ανάμεσα στους κρινόμενους φέρεται να είναι και ο κ. Ποιμενίδης, ο οποίος είχε παραλειφθεί την προηγούμενη φορά (έναν χρόνο πριν) διότι σε βάρος του εκκρεμούσε πειθαρχική έρευνα σχετική με μήνυση που είχε κατατεθεί εναντίον του για πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου, σε υπόθεση που αφορούσε την αγοραπωλησία του αυτοκινήτου του. Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να μην προαχθεί ο κ. Ποιμενίδης λόγω της συγκεκριμένης εμπλοκής, ενώ ο ίδιος φέρεται να διαβεβαίωσε τότε ότι θα προσπαθούσε να συμβιβαστεί με τους μηνυτές του.

Ο κ. Ποιμενίδης υπήρξε πρώην επόπτης εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού και πρόεδρος της στέγης ανηλίκων Πειραιά «Καλός Ποιμένας». Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, ανήκει στα «αγαπημένα παιδιά» του Πειραιά και του μητροπολίτη του. Το όνομά του πρωτοακούστηκε στις νόμιμες υποκλοπές της ΕΥΠ στην υπόθεση του 2011 με τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο. Μία από τις συνομιλίες που είδαν τότε το φως της δημοσιότητας μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου (κυβέρνηση Σαμαρά) και προέδρου ΠΑΕ και στην οποία αναφέρεται και ο γραμματέας της Μητρόπολης αφορά την υπόθεση ενός κρατουμένου.

Αποφυλάκιση κατόπιν... ενεργειών

Διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ: «Μάλιστα στην πρώτη συνομιλία που εντάχθηκε στη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, πρόεδρος ΠΑΕ συζητάει με τον πρώην υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος τον ενημερώνει για αποφυλάκιση κρατουμένου μετά από «ενέργεια» του αντεισαγγελέα Εφετών Πειραιά Νίκου Ποιμενίδη. Στον δεύτερο διάλογο ο αντιπρόεδρος της ίδιας ΠΑΕ αποκαλύπτει στον υιό του ότι «ο Αρβανιτόπουλος είναι 1.000% του Βαγγέλη»!

AΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι.

Β: Ελα, τι γίνεται;

A: Πρόεδρε, εεε... το εξής: Με πήρε, είδα τα μηνύματα γιατί ήμουνα σε μια ομιλία στα Κύθηρα και βγήκα. Λοιπόν, τον πήρα αυτόν τον Α… είχε γίνει ήδη ενέργεια με τον Ποιμενίδη, τον (ακατάληπτο) ο εισαγγελέας... σε μισή ώρα αφήνεται ελεύθερος.

Β: Ναι, πρέπει να βρούμε. Είναι πολύ περίεργο αυτό που έγινε έχε υπόψη σου.

Α: Ναι ε;

B: Πάρα πολύ περίεργο. Ναι. Καλά, θα τα πούμε και από κοντά. Είναι πάρα πάρα πάρα πολύ περίεργο» (skai.gr, 23.5.2016).

Ο κ. Ποιμενίδης ήταν επίσης ο εισαγγελέας που είχε προτείνει την αθώωση του Αργύρη Σαλιαρέλη (πρώην προέδρου του Ολυμπιακού) για την παλιά υπόθεση των εμπρησμών αυτοκινήτων μιας εταιρείας στην Αίγινα. Τελικά ο Αρ. Σαλιαρέλης αθωώθηκε με οριακή πλειοψηφία (4-3) από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, με τις ψήφους μόνο των λαϊκών δικαστών που συντάχτηκαν με την πρόταση του εισαγγελέα. Το πρωτόδικο δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε εννέα έτη κάθειρξη.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο ίδιος ο κ. Ποιμενίδης, που τώρα εισηγήθηκε την ανάσυρση της μήνυσης και που θα διερευνήσει το παράνομο ηχητικό, είχε τότε αμφισβητήσει την εγκυρότητα του βίντεο που περιλαμβανόταν στη δικογραφία με το καινοφανές σκεπτικό ότι δεν ήταν το πρωτότυπο. «Είναι αντίγραφο. Τι αξία έχει; Καμία», είχε πει. Το βίντεο από κάμερες διπλανού περιπτέρου κατέγραφε έναν άντρα με μπιτόνι στα χέρια να μπαίνει στον αύλειο χώρο και να καίει σταθμευμένο όχημα. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο άντρας ήταν ο Αργύρης Σαλιαρέλης, το όνομα του οποίου υπήρχε και στην ποινική δικογραφία που συνέταξε η Πυροσβεστική, μαζί με φωτογραφίες από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης αλλά και συνομιλίες των εμπλεκομένων.

«Ενα δικαστήριο θέλει πλήρη απόδειξη. Αλλο η αλήθεια και άλλο η δικαστηριακή αλήθεια. Η δικαστηριακή αλήθεια θέλει αποδείξεις», είχε πει κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Ποιμενίδης, που εισηγήθηκε τώρα να ερευνηθεί η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου με στοιχείο τις κατευθυνόμενες από τον κατηγορούμενο για σωρεία κακουργημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο, Αν. Βγενόπουλο, συνομιλίες του με στενή του συνεργάτιδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις