Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

VIDEO - Αναβολή ξανά στη δίκη του Νίκου Αντωνιάδη


 Η αντιδικία του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη με έναν από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας, οδήγησε σε διακοπή τη δίκη για την υπόθεση διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση, για την οποία κατηγορείται.

Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση που φτάνει στο ακροατήριο στην οποία εφαρμόζεται ο νέος νόμος για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων που περιλαμβάνει θέματα δημόσιας υγείας και επισείει ποινές φυλάκισης από 6 μήνες μέχρι 5 έτη.

Εναντίον του Νίκου Αντωνιάδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στη σημερινή διαδικασία δεν προσήλθε ο αστυνομικός-μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, επικαλούμενος «λόγους υγείας».

Ο κατηγορούμενος υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης ενός από τους δικαστές με τον οποίο είχε αντιδικία κατά το παρελθόν. Πρόκειται για τον πρώην ανακριτή στην υπόθεση της Siemens Nίκο Ζαγοριανό, θέτοντας ζήτημα μεροληψίας.

Ο Εισαγγελέας της Έδρας κ. Σπηλιόπουλος πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος, αλλά το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί, διακόπτοντας τη δίκη για τις 7 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη είχε αναβληθεί τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς ο κατηγορούμενος είχε νοσήσει από κορωνοϊό και δεν μπορούσε να παραστεί. Ο ίδιος επέμενε πως επρόκειτο για απλή γρίπη, αλλά η δίκη ανεβλήθη λόγω των προβλεπόμενων μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Μέσα από τις διαδικτυακές του εκπομπές ο Νικος Αντωνιάδης έχει προειδοποιήσει πως θα αποκαλυφθούν πολλά μυστήρια και σκοτεινά πράγματα, μέσα από ηχογραφήσεις και βίντεο που έχουν τραβηχτεί, κατά την διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, αναφορικά με την μεταχείριση και διαχείριση ασθενών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Και φυσικά, για ακόμα μια φορά η δίκη ανεβλήθη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις