Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Ο 24χρονος που σκότωσε την μητέρα του για να μην τον δει να δολοφονεί τον Τριντό


 Η ακροαματική διαδικασία για την καταδίκη του ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, αν και ο δικαστής δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την ποινή φυλάκισης

Ηθοποιός του Riverdale σκότωσε την μητέρα του προκειμένου να μην γίνει μάρτυρας του σχεδίου του να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

Οι εισαγγελείς της Βρετανικής Κολομβίας δήλωσαν κατά τη διάρκεια ακρόασης ότι ο Ryan Grantham, 24 ετών, πυροβόλησε θανάσιμα την 64χρονη μητέρα του, Barbara Waite, «για να τη σώσει» από το να δει να υλοποιείται το σχέδιο δολοφονίας εναντίον του καναδού πρωθυπουργού.

Πώς έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα

Αφού πυροβόλησε την Waite στο πίσω μέρος του κεφαλιού της καθώς έπαιζε πιάνο στις 31 Μαρτίου 2020, ο Grantham κάλυψε το σώμα της με ένα σεντόνι και τοποθέτησε γύρω της ροζάρια και κεριά.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το CBC, αποθήκευσε τρία όπλα, πυρομαχικά και 12 βόμβες μολότοφ στο αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς το Rideau Cottage στην Οτάβα.

Ο 24χρονος σκόπευε να ταξιδέψει περισσότερες από 50 ώρες για να σκοτώσει τον Τριντό, προτού αλλάξει γνώμη και εξετάσει να διαπράξει «μια πράξη μαζικής βίας», στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser, το οποίο είχε εγκαταλείψει.

Παραδόθηκε στην αστυνομία του Βανκούβερ πριν βλάψει κάποιον άλλο και δήλωσε ένοχος τον Μάρτιο για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού.

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις, ο Grantham παρουσίαζε διαταραχές λόγω χρήσης κάνναβης, κατάθλιψη, μίσος για τον εαυτό του και τάσεις αυτοκτονίας και ανθρωποκτονίας μήνες πριν τη δολοφονία.

«Λυπάμαι πολύ μαμά, λυπάμαι πολύ Lisa…Μισώ τον εαυτό μου» έγραψε στο ημερολόγιό του, τον Μάρτιο, σε στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο. 

Ποιος είναι

Ο Grantham είναι πιο γνωστός για τον ρόλο του Jeffery Augustine στο Riverdale. Ο ρόλος του στη σειρά ήταν ο δολοφόνος του χαρακτήρα του Luke Perry, όταν ο Perry πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η ακροαματική διαδικασία για την καταδίκη του ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, αν και ο δικαστής δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την ποινή φυλάκισης. Οι εισαγγελείς ζήτησαν να εκτίσει τουλάχιστον 17 έως 18 χρόνια πριν εξεταστεί το ενδεχόμενο αποφυλάκισής του με αναστολή.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι πράξεις του Grantham είχαν «κάτι διαφορετικό από αλτρουισμό». «Προσπαθούσε να σώσει τη μητέρα του από κάτι που επρόκειτο να κάνει» δήλωσε η εισαγγελέας Michaela Donnelly, που χαρακτήρισε την δολοφονία «ως σπαρακτική παραβίαση εμπιστοσύνης».

«Η Barbara Waite αγαπούσε πολύ τον γιο της, ήταν άριστος γονιός και κατά τη γνώμη της δεν είχε κανέναν λόγο να τον φοβάται» είπε.

Η Donnelly πρόσθεσε ότι ο Grantham είχε πολλές ευκαιρίες να αλλάξει γνώμη, αλλά τελικά συνέχισε το σχέδιό του να σκοτώσει τη μητέρα του. Φέρεται μάλιστα να άδειασε και να ξαναγέμισε το όπλο του αρκετές φορές πριν πραγματοποιήσει την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις