Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Δεν θα κάνω 4η δόση εμβολίου, λέει ο Γκ. Μαγιορκίνης (VIDEO)

 


Στην παραδοχή ότι ο ίδιος δεν θα κάνει την 4η δόση εμβολίου προχώρησε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, μια μέρα αφότου άνοιξε η πλατφόρμα για 2η αναμνηστική δόση στους άνω των 30 ετών, ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων  που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. 

Ερωτηθείς αν θα κάνει την 4η δόση εμβολίου, απάντησε όχι. Όπως εξήγησε ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του, δεν είναι παχύσαρκος, οι δείκτες σε χοληστερίνη και τριγλυκερίδια δεν είναι ψηλά, συνεπώς τόνισε δεν συντρέχουν λόγοι.

Σημείωσε πάντως ότι κατά περίπτωση ο καθένας θα πρέπει να συμβουλεύεται τον γιατρό του.

Ο καθηγητής επισήμανε ότι θα έχουμε περαιτέρω αύξηση νοσηλειών σε ΜΕΘ αλλά εκτίμησε ότι θα είναι διαχειρίσιμη. Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη αν οι διασωληνώσεις ξεπεράσουν τις 250-300 τότε θα πρέπει να δούμε την επαναφορά μέτρων όπως η χρήση της μάσκας. Ωστόσο είπε ακόμα είμαστε μακριά από αυτό το ενδεχόμενο. 

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων, ανέφερε ότι μέχρι τις 10 Ιουλίου αναμένονται μεγάλα νούμερα σε διαγνώσεις που θα κινηθούν μεσοσταθμικά στα 20.000 και αυτό οφείλεται σε δύο λόγους:

Στις μεταλλάξεις Όμικρον 4 και Όμικρον 5 που είναι πολύ πιο μεταδοτικές στο πλαίσιο της ανοσίας που έχουμε. 

Στον υψηλό αριθμό τεστ που έχουμε αποφασίσει να κάνουμε σαν χώρα. «Είμαστε δεύτεροι στην Ευρώπη και για αυτό το λόγο έχουμε και τη μεγαλύτερη διαγνωστική ικανότητα αυτή τη στιγμή», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις