Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Έκθεση-κόλαφος για την κυβέρνηση: Αύξηση της υπερβάλλουσας θνητότητας από την διαχείριση της πανδημίας του Covid-19


Έκθεση-κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και την συνολική κατάσταση της Δημόσιας Υγείας δημοσίευσε η Eurostat, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό αύξησης της υπερβάλλουσας θνητότητας στην Ευρώπη για τον μήνα Απρίλιο!

Ειδικότερα, σε έκθεση της Eurostat που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, η Ελλάδα παρουσιάζει ποσοστιαία αύξηση ως προς την υπερβάλλουσα θνητότητα κατά 28% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2016-19, ρυθμό σχεδόν τριπλάσιο του αντίστοιχου ευρωπαϊκού ο οποίος ανέρχεται στο 10%.

Όπως φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί, η Ελλάδα (με πράσινο χρώμα) απέχει σημαντικά από την Ευρώπη, με την έντονα ανοδική πορεία να έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2021.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της σχετικής έκθεσης, η υπερβάλλουσα θνητότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθε τον Απρίλιο στο 10%, αυξημένη κατά 6% σε σχέση με τον Μάρτιο και κατά 8% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Το υψηλότερο ποσοστό εξαμήνου καταγράφηκε τον Νοέμβριο (26%), κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος.

Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα (+28%), ενώ σε μία σειρά από χώρες – μέλη (Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Αυστρία) να έχουν αύξηση 18% και 19%.

Μεγάλη αύξηση είχε καταγραφεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Απρίλιο του 2020 (25%), τον Νοέμβριο του 2020 (40%) και τον Απρίλιο του 2021 (21%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις