Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν επίθεση στην περιοχή του Νικολάεφ και κατέλαβαν την Dniprovska - Ρωσικός πύραυλος βύθισε ουκρανικό πλοίο ανθυποβρυχιακού πολέμου


 Oι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην περιφέρεια του Νικολάεφ από την περιοχή της Oleksandrovka και πέτυχαν να καταλάβουν την πόλη Dniprovska και να προωθηθούν μέχρι τα περίχωρα του Lupsrevo.

Ήταν μία πολύ σημαντική επιτυχία για τους Ρώσους αφού έτσι θέτουν σε κίνδυνο από το αριστερό τους πλευρό τις μεγάλες σε μέγεθος ουκρανικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στα όρια της Χερσώνας και επιχειρούσαν τις τελευταίες ημέρες να δημιουργήσουν ένα νέο μέτωπο για να χαλαρώσει η πίεση στο Ντόνμπας.

Οι Ρώσοι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την ανατολική όχθη του Δνείπερου και να μεταφέρουν το πυροβολικό τους πιο κοντά στις ουκρανικές δυνάμεις.

Το ρωσικό Πυροβολικό για άλλη μία φορά αποδείχτηκε καθοριστικός παράγοντας καταστρέφοντας φάλαγγες ουκρανικών οχημάτων.

Την τελευταία εβδομάδα η Μόσχα ενίσχυσε τις δυνάμεις Πυροβολικού στην Χερσώνα οι οποίες έχουν αναγκάσει τους Ουκρανούς να καθηλωθούν στις θέσεις τους.

Την ίδια στιγμή ρωσικός πύραυλος βύθισε ουκρανικό πλοίο ανθυποβρυχιακού πολέμου στο Οσάκοφ το οποίο βρίσκεται μεταξύ της Οδησσού και του Νικολάεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις