Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Δύο φορές ενημερώθηκαν οι Έλληνες από τους ξένους για την αποστολή βαρέως Oπλισμού από την Kυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ουκρανία


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Το παραδέχτηκαν αφού τους «έδωσαν» Λόιντ Όστιν και Όλαφ Σολτς

Πολύ κακή εντύπωση αφήνει για την κυβέρνηση Μητσοτάκη το γεγονός ότι δύο φορές οι αποστολές βαρέως οπλισμού στην Ουκρανία αποκαλύφτηκαν από ξένους αξιωματούχους και όχι από τα αρμόδια εγχώρια θεσμικά όργανα.

Δηλαδή αντί να το ανακοινώσει ο Έλληνας ΥΕΘΑ μας το ανακοίνωσαν στην πρώτη περίπτωση ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Λόιντ Όστιν ότι η Ελλάδα θα στείλει συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά και στην δεύτερη περίπτωση ο ίδιος ο Γερμανός καγκελάριος Ο.Σολτς κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στην χώρα, ο οποίος δήλωσε:

«Θα παράσχουμε στην Ελλάδα γερμανικά οχήματα μάχης πεζικού», ανέφερε στους δημοσιογράφους o O.Σολτς.

«Τα υπουργεία Άμυνας θα επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες και θα εφαρμόσουν γρήγορα αυτή τη συμφωνία».

Σε αντάλλαγμα η Ελλάδα θα παραδώσει τα περί τα 130 τεθωρακισμένα οχήματα BMP-1.

Είχε 501 αρχικά αλλά τα υπόλοιπα είχαν διατεθεί στο Αφγανιστάν, την Αίγυπτο ή είχαν μετατραπεί σε οχήματα υποστήριξης Πεζικού με πυροβόλα ZU-23-2.

Η σύμβαση, για την προμήθεια 501 BMP-1A1 Ost από τη Γερμανία υπογράφηκε το 1993. Στα πλαίσια της συνθήκης CFE παραχωρήθηκαν στον Ελληνικό Στρατό 500 οχήματα. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονταν οχήματα BMP-1 παραγωγής 1966-76 και οχήματα BMP-1P παραγωγής 1979-83.

Το ζήτημα εδώ όμως είναι από πολιτικής άποψης είναι ότι ενημερώνεται η χώρα «από τους έξω».

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: Ότι η κυβέρνηση ακολουθεί δική της εξωτερική πολιτική χωρίς να ρωτάει κανέναν ούτε να ενημερώνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ότι ΗΠΑ και Γερμανία μας θεωρούν είδος «επαρχίας» και συνεπώς μας ενημερώνουν αυτοί για ότι συμβαίνει στην χώρα.

Την ίδια στιγμή και οι δύο μας λένε «Βρείτε τα με την Τουρκία».

Σε ότι αφορά τα BMP-1, όπως γίνεται κατανοητό θα φύγουν από τα νησιά και μέχρι να αντικατασταθούν, αν αντικατασταθούν με οποιονδήποτες τρόπο, θα υπάρχει κενό ασφαλείας.

 Για όλα αυτά ο Κ.Μητσοτάκης δείχνει να αποφασίζει μόνος, κυριολεκτικά.

Δεν έχει ενημερώσει καν την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, όπου πολλοί διαφωνούν με την αποστολή και άλλου υλικού στην Ουκρανία και μάλιστα ανοικτά γιατί γνωρίζουν πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους διαφωνούν με την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, οπλισμού που μπορεί να σκοτώσει Ρώσους στρατιώτες.

 Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 60% των πολιτών διαφωνεί με την άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Όλα τα κόμματα, έχουν αντιδράσει και ζητούν επίσημη ενημέρωση καθώς και την αναλυτική συμφωνία της Ελλάδας με την Γερμανία.

Εν ολίγοις έχουμε μία κυβέρνηση που αποφασίζει αυθαίρετα για το γεωπολιτικό μέλλον των Ελλήνων χωρίς να λαμβάνει υπόψιν την άποψή τους.

Μία κυβέρνηση που δρα εν κρυπτώ, πώς μπορεί να είναι και εμπιστεύσιμη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις