Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

P.T.Eρντογάν και Ν.Μπαχτσελί θα δουν μαζί τις αποβάσεις «σε ελληνικά νησιά» στην «EFES 2022»


 O Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να βρεθεί σήμερα αυτοπροσώπως στην Σμύρνη συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό του εταίρο – Πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, για να παρακολουθήσουν από κοινού την τελική φάση της διακλαδικής πολυεθνικής άσκησης «EFES 2022» που έχει ως κύριο στόχο της τα… ελληνικά νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι σενάρια απόβασης στα ελληνικά νησιά και προσβολής στρατηγικών υποδομών της χώρας εκτέλεσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη μεγάλη διακλαδική άσκηση «EFES 2022».

Χρησιμοποίησαν μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV, τα οποία προσέβαλαν εικονικά ελληνικές οχυρωμένες θέσεις, τεθωρακισμένα οχήματα και κινητά αντιαεροπορικά συστήματα.

Κυριότερο χαρακτηριστικό της άσκησης είναι ότι το σενάριο δεν αφορούσε μόνο ένα νησί, αλλά όλο το εύρος του δυνητικού ελληνοτουρκικού μετώπου. Μετά τη σιωπηλή αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, που πραγματοποιείται με την αντικατάσταση των BMP-1 με τα TOMA Marder 1A5 ή Α3, τα οποία δεν θα πάνε καν στα νησιά αλλά στον Έβρο, πλέον πραγματοποιούν άσκηση για απόβαση σε νησιά!
Η παρουσία του κυβερνητικού τουρκικού διδύμου στην λήξη του πρώτου σκέλους της άσκησης σήμερα, αποκτά μεγαλύτερο πολιτικό ενδιαφέρον εξαιτίας του βασικού σεναρίου της άσκησης, το οποίο περιλαμβάνει: αποβατικές και αεροκίνητες ενέργειες, πραγματικά πυρά, αλλά και πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV).

Ήδη, στα προπαγανδιστικά βίντεο, με τα οποία κατέκλυσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εμφανίζονται σκηνές από επιχειρήσεις απόβασης σε νησιά, αλλά και πτώση αλεξιπτωτιστών, για τις ανάγκες κατάληψης νησιών και βραχονησίδων, γεγονός που παραπέμπει στις ακόρεστες ορέξεις της Άγκυρας για τον νησιωτικό χώρο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν εμφανίζεται τυχαία με την συμπλήρωση 100 χρόνων φέτος από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι τον Τούρκο Πρόεδρο θα συνοδεύει ο ακροδεξιός συνεταίρος του, Μπαχτσελί έχει και αυτό την σημασία του, καθώς ο τελευταίος αμφισβήτησε ευθέως -δύο φορές το τελευταίο δεκαήμερο- την ελληνική κυριαρχία στα Δωδεκάνησα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις