Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Xίος / Yποδοχή με αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα στον Πλεύρη (BINTEO)


 Ο υπουργός Υγείας τα «άκουσε» από τους υγειονομικούς για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο 

Με αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα υποδέχθηκαν σήμερα το πρωί τον Θάνο Πλεύρη στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο στη Χίο εργαζόμενοι στο ίδρυμα. 


Ο υπουργός Υγείας, επικεφαλής κλιμακίου της ΝΔ που επισκέπτεται σήμερα τη Χίο, τα «άκουσε» από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που φτάνουν το 40%, τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας στην παθολογική και τη μαιευτική κλινική, την ιδιωτικοποίηση τομέων (φύλαξη, σίτιση) αλλά και για την εγκατάλειψη των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων του νησιού της Χίου.

«Το ένα και μοναδικό νοσοκομείο της Χίου σήμερα καλείται να προσφέρει υπηρεσίες σε 60 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, καθώς και σε 3 χιλιάδες περίπου φοιτητές, ένστολους και μετανάστες.  Την περίοδο που διανύουμε, το λιγοστό προσωπικό το οποίο στα περισσότερα τμήματα του νοσοκομείου είναι κάτω από το όριο ασφαλείας, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις μεγάλες ανάγκες του πληθυσμού και βέβαια στο ενδεχόμενο ύπαρξης νέων  κρουσμάτων κορωνοϊού» τονίζει το σωματείο εργαζομένων σε ανακοίνωσή του. 

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

  • Ενίσχυση των δομών υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας όλων των εργαζομένων.
  • Όχι στις ΣΔΙΤ, και τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.
  • Τροποποίηση του οργανογράμματος του νοσοκομείου που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.
  • Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του νησιού.
  • Άμεση αποπεράτωση των κτιριακών υποδομών, που έχουν οδηγήσει σε «μπλακάουτ» τη νοσηλευτική περίθαλψη.
  • Να παραδοθεί το κτήριο του ΚΕΦΙΑΠ στο σύνολό του, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει, για το σκοπό για τον οποίο συστάθηκε δηλαδή την αποκατάσταση, και να ενισχυθεί με το απαιτούμενο προσωπικό (φυσίατρο, λογοθεραπευτή, 2ο φυσιοθεραπευτή, 2ο εργοθεραπευτή  κ.λπ.).
  • Άμεση ενίσχυση του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του νοσοκομείου με ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονο εξοπλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις