Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Πυροβόλησαν τον πρώην πρωθυπουργό της Iαπωνίας Σίνζο Αμπε ενώ έδινε ομιλία στην πόλη NAPA – «Δεν αναπνέει» (BIVTEO)

 


Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Το NHK αναφέρει ότι ένας άνδρας τέθηκε υπό κράτηση

Ο Σίνζο Άμπε, πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώ μιλούσε στην πόλη Νάρα και μέχρι αυτή την στιγμή είναι άγνωστη η κατάστασή του αλλά πολλα ΜΜΕ της χώρας τον θεωρούν ήδη νεκρό.

Όπως αναφέρει το ιαπωνικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων NHK, έχει υποστεί «καρδιοαναπνευστική ανακοπή», κατά τον όρο που χρησιμοποιούν οι αρχές όταν ο θάνατος κάποιου μένει απλά να διαπιστωθεί από ιατροδικαστικό, πληροφορία όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Βίντεο απεικονίζει την στιγμή που ο Ιάπωνας πρώην πρωθυπουργός δέχεται τους πυροβολισμούς.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, φέρεται να κατέρρευσε ενώ εκφωνούσε ομιλία, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί λίγο πριν πέσει στο έδαφος. 11

Το NHK, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιαπωνίας, δήλωσε ότι ο Άμπε – ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας μέχρι την παραίτησή του το 2020 – αιμορραγούσε από το στήθος.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Νάρα με ελικόπτερο.

Το NHK δήλωσε ότι ένας άνδρας τέθηκε υπό κράτηση, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Ωστόσο ιαπωνικές πηγές αναφέρουν πως ο δράστης χρησιμοποίησε κάποιο είδος αυτοσχέδιου όπλου.

Ο Άμπε, 67 ετών, βρισκόταν στην πόλη Νάρα για να εκφωνήσει προεκλογική ομιλία ενόψει των εκλογών για την άνω βουλή την ερχόμενη Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Φουμίο Κισίντα, επιστρέφει εσπευσμένα στην πρωτεύουσα της χώρας, το Τόκιο, διακόπτοντας την προεκλογική του εκστρατεία, μετά την επίθεση ενόπλου εναντίον του προκατόχου του – νυν βουλευτή του κόμματός του – Σίνζο Άμπε, μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ιαπωνία, ο Ραμ Εμάνιουελ, εξέφρασε σήμερα «θλίψη», προσθέτοντας πως τον «σόκαρε» η επίθεση ενόπλου εναντίον του ιάπωνα πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας.

«Είμαστε όλοι θλιμμένοι και σοκαρισμένοι για την επίθεση με σφαίρες εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Άμπε Σίνζο. Ο Άμπε-σαν υπήρξε εξαιρετικός ηγέτης της Ιαπωνίας και αταλάντευτος σύμμαχος των ΗΠΑ. Η αμερικανική κυβέρνηση και ο αμερικανικός λαός προσεύχονται να είναι καλά ο Άμπε-σαν, η οικογένειά του και ο ιαπωνικός λαός», ανέφερε ο κ. Εμάνιουελ σε ανακοίνωση Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις