Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Πέθανε ο Περικλής Περάκης

 


Θλίψη προκάλεσε στον χώρο της μουσικής, η είδηση θανάτου του τραγουδιστή Περικλή Περάκη.

Το δυσάρεστο γεγονός έγινε γνωστό μέσα από ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στο facebook η επίσης τραγουδίστρια Σου Κύρκου.

Συγκεκριμένα, η Σου Κύρκου δημοσίευσε μια κοινή τους φωτογραφία από την εποχή που έκαναν μαζί τα πρώτα τους βήματα στο τραγούδι και έγραψε, «Δυστυχώς έφυγε σήμερα από τη ζωή ο τραγουδιστής με την υπέροχη φωνή Περικλής Περάκης. Καλό παράδεισο να έχει».

Όπως έγινε γνωστό, ο Περικλής Περάκης νοσηλευόταν εδώ και δυο εβδομάδες στην Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Tο Δ.Σ. της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος σε ανάρτησή του σημείωσε: «ΕΦΥΓΕ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΕΡΑΚΗΣ… Το Δ.Σ. της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη για την απώλεια και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΕΡΙΚΛΗ… Η εξόδιος ακολουθία θα λάβει χώρα το Σάββατο 23-7-2022 και ώρα 10.30 πμ στο κοιμητήριο Ζωγράφου».

Ο Περικλής Περάκης, αδελφός της τραγουδίστριας Ξανθής Περάκη, έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελαφρολαϊκό τραγούδι, ιδιαίτερα την δεκαετία του ’70, κάνοντας ξεχωριστές εμφανίσεις σε γνωστές πίστες της νυχτερινής Αθήνας. Με τη ζεστή φωνή του ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια της εποχής. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία ερμηνεύοντας την «Απονιά» σε μουσική Στέλιου Σωτηρίου και στίχους Καλλιόπης Μαρμαρινού και το «Ποιος θα το πίστευε» των ίδιων δημιουργών.

Το κοινό τον έχει αγαπήσει και για το ταμπεραμέντο του και ειδικά για το ιδιαίτερο στιλ του σε κάθε εμφάνισή του. Την εποχή που το όνομά του φιγουράριζε στις μαρκίζες των κέντρων όπου εμφανιζόταν, κυριαρχούσε η μουσική ντίσκο κι εκείνος είχε «δανειστεί» πολλά στοιχεία από αυτήν, αλλά και από το ενδυματολογικό στιλ που τη συνόδευε.

Ο Περικλής Περάκης άφησε την πίστα στο αποκορύφωμα της καριέρας του και ασχολήθηκε με τα συνδικαλιστικά του κλάδου. Είχε, μάλιστα, ιδρύσει το Σωματείο Τραγουδιστών Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις