Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις στις «οδηγίες» της EE για το ρεύμα – Περιφερειάρχης Μαδρίτης: «Δεν θα μας σκοτεινιάσετε»


 Η περιφερειάρχης της Μαδρίτης Ισαβέλ Ντίαθ Αγιούσο ήρθε σε σύγκρουση με την ισπανική κυβέρνηση που αφού υπέγραψε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας χωρίς να έχει εξασφαλίσει αντίμετρα για την ενέργεια τώρα μέσω ΕΕ ζητά να μειωθεί η κατανάλωση. Η ααπάντηση της περιφερειάρχη είναι όχι.

Η επικεφαλής της κεντρικής περιφέρειας, ανέφερε σε μια σειρά τουίτ χθες Δευτέρα και σήμερα πως τα μέτρα που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο θα “προκαλέσουν ανασφάλεια και θα τρομάξουν τον τουρισμό και την κατανάλωση”.

Τώρα να μην αναφέρουμε τους ελληνικούς σχεδιασμούς που θα κάνουν ακόμα και την Ακρόπολη να “ντυθεί στο σκοτάδι”.

Το σχέδιο, που περιλαμβάνει όρια θερμοκρασίας για τις επιχειρήσεις, τα μουσεία και τα δημόσια μέσα μεταφοράς καθώς και περιορισμούς στον φωτισμό των δρόμων, εγκρίθηκαν αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε στις 26 Ιουλίου να μειώσει την κατανάλωση αερίου κατά 15% την περίοδο Αυγούστου-Μαΐου προκειμένου να εξοικονομήσει ενέργεια για έναν αβέβαιο χειμώνα που απειλείται με διακοπές εφοδιασμού από τη Ρωσία.

Η συμφωνία της ΕΕ περιελάμβανε ένα μεγάλο εύρος εξαιρέσεων, ωστόσο, και η εναντίωση σε περιφερειακό επίπεδο μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα με την εφαρμογή του.

Τα ισπανικά μέτρα, που δημοσιεύθηκαν σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή σε επτά ημέρες, μετά την πάροδο των οποίων όσοι τα παραβιάσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα 100-30.000 ευρώ.

“Αυτό δεν θα εφαρμοστεί στην περιφέρεια της Μαδρίτης. Η Μαδρίτη δεν σκοτεινιάζει”, έγραψε η Αγιούσο.

“Πριν κλείσουμε, απαγορεύσουμε, βάλουμε λουκέτο, γιατί να μην μιλήσουμε στους πολίτες και στις διοικήσεις ως ενήλικες και να τους ζητήσουμε να συνεργαστούν βάσει σαφών κριτηρίων;”

“Έχουμε συνηθίσει σε αυτού του τύπου την απόκριση από την κ. Αγιούσο, επιδεικνύει πάντοτε μια έλλειψη αλληλεγγύης και εγωισμό”, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών Νάντια Καλβίνιο στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, υποστηρίζοντας πως τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας είναι υποχρεωτικά για τις περιφερειακές κυβερνήσεις και αδιαφορώντας για τη νέα οικονομική επιδείνωση λίγο μετά τα lockdown.

Γνωστή επίσης ως “η Σιδηρά Κυρία της Μαδρίτης”, η Αγιούσο κέρδισε τις περιφερειακές εκλογές του 2021 με συντριπτική πλειοψηφία, αφού επέτρεψε στα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα νυκτερινά κέντρα να παραμείνουν ανοικτά στη διάρκεια της πανδημίας ώστε να προστατεύσει τις επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις