Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

KINA προς ΗΠΑ: «Όποιος τολμήσει να χωρίσει την Κίνα από την Ταϊβάν αυτό σημαίνει πόλεμο» - Αγωνία για την παγκόσμια ειρήνη: Ανατροπή δεδομένων - Πάει στην Ταϊβάν τελικά η Πελόζι


 Αγωνία για την παγκόσμια ειρήνη καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόεδρος του Αμερικανικού Κογκρέσου Νάνσι Πελόζι θα επισκεφτεί τελικά την Ταιβάν παρά τις κινεζικές προειδοποιήσεις που φτάνουν μέχρι τον πόλεμο.

Σαφή προειδοποίηση προς οποιονδήποτε επιχειρήσει «να χωρίσει την Κίνα από την Ταϊβάν», τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνονται οι Κινέζοι,  απεύθυνε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως ανέφερε ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Wei Fenghe μετά την συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Lloyd Austin δήλωσε:

«Εάν κάποιος τολμήσει να χωρίσει την Ταϊβάν από την Κίνα τότε οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα διστάσουν να ξεκινήσουν πόλεμο όποιο κόστος αυτό μπορεί να έχει».

Παρά τις πληροφορίες ότι η Ν.Πελόζι δεν θα επισκεφθεί τελικά την Ταϊβάν η υπόθεση παραμένει στον «αέρα» καθώς όπως αναφέρει ο Olivier Guitta επικεφαλής του ιδρύματος GlobalStrat το ταξίδι της προέδρου του Αμερικανικού Κογκρέσου θα γίνει κανονικά παρά τις κινεζικές προειδοποιήσεις.

Δείτε την πορεία του αεροσκάφους που μεταφέρει τη Ν.Πελόζι

Κίνα σε ΗΠΑ: «Μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε»
Την ίδια ώρα η Κίνα διεξάγει ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε ύδατα κοντά στο νησί Pingtan της επαρχίας Fujian, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το αυτοδιοικούμενο νησί της Ταϊβάν.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν αμερικανικά πολεμικά πλοία να προσεγγίζουν τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας καθώς οι εντάσεις εκτινάσσονται στα ύψη λόγω της επίσκεψης Πελόζι και φοβούνται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις