Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: 9.000-10.000 αγριογούρουνα «πολιορκούν» την πόλη! – Tο Yβρίδιο που έχει δημιουργηθεί κυριάρχησε


 Η πόλη της Θεσσαλονίκης, πολιορκείται από χιλιάδες αγριογούρουνα με τον αριθμό τους να φτάνει τα 9.000-10.000 γύρω από την πόλη.

Η δασική και η κτηνιατρική υπηρεσία δεν μπορούν να κάνουν τίποτα όπως δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

«Είναι τραγικά αυτά τα νούμερα και αν λάβουμε υπόψη τον ρυθμό της αναπαραγωγής τους, σε 2-3 χρόνια θα έχουν κυριεύσει την περιοχή. Χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα, ριζικά και αποτελεσματικά», πρόσθεσε.

Για την αντιμετώπιση του θέματος πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη την οποία συγκάλεσε η επιθεώρηση εφαρμογής δασικής πολιτικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων δήμων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δασαρχείου και της πυροσβεστικής.

Το ακριβώς συμβαίνει; Το ίδιο που συμβαίνει με τα αγριογούρουνα σε όλη την Ελλάδα: Κάποια στιγμή ήρθαν σε επαφή τα άγρια με οικόσιτα γουρούνια στις φάρμες της Βόρειας Ελλάδα που τα οικόσιτα είναι ελεύθερα μέσα στα όρια των αγροκτημάτων.

 


Από το υβρίδιο που δημιουργήθηκε, τα 3-4 αγριογούρουνα που ήταν μέχρι τότε ο αριθμός των μικρών αγριογούρουνων έγιναν 6-8 ή και 10!

Τόσα γεννά αυτή την στιγμή το θηλυκό αγριογούρουνο. Σε συνδυασμό με την απαγόρευση του κυνηγιού τους, σύντομα απλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα και κυριάρχησαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις