Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Παύλος Φύσσας: Eπεισόδια μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του – Δείτε EIKONEΣ & BINTEO


 Τα επεισόδια σημειώνονται κοντά στον σταθμό μετρό της Νίκαιας

Επεισόδια σημειώνονται το βράδυ της Κυριακής στη Νίκαια, μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ο οποίος σαν σήμερα πριν 9 χρόνια δολοφονήθηκε από τον Χρυσαυγίτη, Γιώργο Ρουπακιά.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί αντιφασιστική πορεία από το Κερατσίνι αφιερωμένη στη μνήμη του δολοφονημένου, Παύλου Φύσσα.

Δείτε βίντεο & φωτογραφίες

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:42
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:18
       
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:20
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:21

«Εννέα χρόνια μετά τίποτα δεν έχει τελειώσει»

Στην κορυφή της πορείας βρέθηκαν ο πατέρας και η μητέρα του Παύλου, Παναγιώτης και Μάγδα Φύσσα, σύμβολο του ανυποχώρητου αντιφασιστικού αγώνα.

Μαζί της βρέθηκε και ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, θύματος άγριας αστυνομικής βίας στον Βόλο και φοιτητές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που τραυματίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και πορείες. 

Στις 28 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, σε δεύτερο βαθμό πλέον, όπου τα θύματα της ναζιστικής βίας και οι οικογένειές τους ετοιμάζονται για έναν ακόμα αγώνα διαρκείας.

«Δεν εφησυχάζουμε, δεν ξεχνάμε. Στον τόπο μας οι ναζί δεν χωράνε» ήταν το βασικό σύνθημα της κινητοποίησης. 

Το μήνυμα της Μάγδας Φύσσα

Ημέρα μνήμης, εννέα χρόνια τίποτα δεν έχει τελειώσει, όλα είναι εκεί, όπως και στα εννέα χρόνια, σε δεύτερο βαθμό η δίκη, μεγάλη δίκη η οποία κι αυτή θα είναι χρονοβόρα, έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας. Του δε Βασίλη δεν έχει ξεκινήσει καν. Έχουμε κι άλλες δίκες μπροστά μας. Το θέμα είναι ότι μέχρι σήμερα, εννέα χρόνια, οικογένειες φίλοι, όσοι έχουν πονέσει δεν έχει αλλάξει κάτι, είναι ακριβώς το ίδιο. Είναι όπως την πρώτη μέρα.

Αυτό που κάνουμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα είναι να τιμούμε τον Παύλο, να τον σηκώνουμε στους ώμους μας, και να τον πηγαίνουμε κάθε χρόνο στην τελευταία του κατοικία. Αυτό κάνουμε σήμερα. Δεν είναι θυσία, είναι δολοφονία, τον δολοφόνησαν φασίστες, αυτής της χώρας που το σύστημα τους έβγαλε πάνω. Θυσία την πήρε ο αντιφασιστικός κόσμος στην πλάτη του και την σηκώνει. Είναι μια στυγερή δολοφονία εν καιρώ ειρήνης στο σπίτι του. 

Μήνυμα αλληλεγγύη, αγάπη, Ειρήνη, αδελφοσύνη , όλα αυτά που πρέσβευε το παιδί μου, τις αξίες αυτής της ζωής, κι όχι σε αυτό το χαμό που γίνεται σήμερα.

Ο Γιάννης Μάγγος δήλωσε:

Είμαι εδώ για να τιμήσω την μνήμη του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα κι όλων των παιδιών που χάθηκαν άδικα από αστυνομική, εγκληματική βία ή άλλες μορφές βίας όπως το παιδί μας. Επίσης είμαι εδώ για να καταγγείλω την προσπάθεια συγκάλυψης που γίνεται στην υπόθεση του παιδιού μας.

Ζητάμε να δικαστεί η υπόθεση μας με βάση την αρχή της ισονομίας και της δίκαιης δίκης. Υπάρχει μεθόδευση να τους ρίξουν στα μαλακά. Ξέρουν πολύ καλά ότι όταν τους ρίξουν στα μαλακά η ατιμωρησία τους κάνει πιο επικίνδυνους και εμείς δεν θέλουμε άλλα θύματα, η κοινωνία μας δεν θέλει άλλα θύματα. Ας σταματήσουν πια, να αποδώσουν την δικαιοσύνη. 

Αντιφασιστική πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Όπως κάθε χρόνο, σύλλογοι, οργανώσεις, κόμματα καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις