Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Kατασταλτικό κρεσέντο με Xημικά και ξύλο κατά των φοιτητών στο ΑΠΘ [VIDEO]


 Επιμέλεια: Νικηφόρος Ζυλάλης

Σε ένα ακόμη περιστατικό ακραίας καταστολής και χυδαιότητας από τους ένστολους «τραμπούκους» των ΜΑΤ βρεθήκαμε σήμερα θεατές, καθώς οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν και σήμερα, από το πρωί,

στο ΑΠΘ -όπως κάθε μέρα-, προκειμένου να εναντιωθούν στην τοποθέτηση της ΟΠΠΙ εντός του πανεπιστημιακού ασύλου, δέχθηκαν χημικά, μπουνιές, κλωτσιές και κυνηγητό, χωρίς καμία απολύτως πρόκληση.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι παρατάχθηκαν μπροστά από τα ΜΑΤ, δίπλα από το κτίριο Γεωλογίας του ΑΠΘ, όπου έχει στρατοπεδεύσει σε 24ωρη βάση η «Αύρα» της ΕΛ.ΑΣ. και πάνοπλες δυνάμεις καταστολής.

Την ώρα που οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα κατά του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας στα πανεπιστήμια, απαιτώντας να αποχωρήσει η αστυνομία που έχει μετατρέψει το Αριστοτέλειο σε παράρτημα της ΓΑΔΘ με την έγκριση του πρύτανη Παπαϊώννου, έγιναν αποδέκτες της κατασταλτικής μανίας των «πραιτοριανών» του υπουργείου Προ.Πο., οι οποίοι μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου όρμησαν στο σώμα των συγκεντρωμένων φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων του πανεπιστημίου προσπαθώντας να διαλύσουν τη συγκέντρωση με κάθε δυνατό μέσο.

 


Χαρακτηριστικά, βίντεο που κυκλοφορεί στο Facebook, δείχνει τους αστυνομικούς να επιτίθενται άγρια στους διαδηλωτές, πετώντας πολλούς από αυτούς κάτω, ενώ δεν σταματούσαν να χτυπάνε με τα γκλοπ παρά το γεγονός ότι οι φοιτητές δεν συνιστούσαν ούτε στο ελάχιστο απειλή, αφού ούτε κρατούσαν κάτι πέρα από τα πανό τους, ούτε έφεραν κάποια βίαιη αντίσταση.

Μάλιστα, ενδεικτική της κατάστασης είναι η επαναλαμβανόμενη εντολή του διμοιρίτη «κάντε συλλήψεις», που είναι προφανές ότι συνεπάγεται το «φόρτωμα» των προσαχθέντων με το γνωστό αβάσιμο κατηγορητήριο. Ακόμη, άνδρας των ΜΑΤ φαίνεται να χτυπά με μανία έναν φοιτητή ο οποίος προσπαθεί να αποχωρήσει με τους συμφοιτητές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πραγματοποιηθεί δύο προσαγωγές, ενώ οι φοιτητικοί σύλλογοι προσπαθούν να ανασυνταχθούν στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις