Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Στις Mάχες κατά των Ρώσων στην Ουκρανία τα ελληνικά BMP-1 που έφυγαν από τα νησιά του Αιγαίου – Φωτό-ντοκουμέντο - Η ΑΣΔΕΝ θα βασιστεί στα... M-113

 


Στις μάχες κατά των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία βρίσκονται ήδη τα πρώην ελληνικά ΤΟΜΑ τύπου ΒΜΡ-1 όπως φαίνεται στην αποκαλυπτική φωτογραφία.

Τα τεθωρακισμένα από την πρώτη γραμμή των νησιών του Αν.Αιγαίου πλέον βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ουκρανικών δυνάμεων.

 


Σημειώνουμε ότι το pronews.gr σας είχε ενημερώσει για την απόσυρση όλων των TOMA BMP-1 από τη Χίο και τα οποία βρίσκονται πλέον καθ’ οδόν για Ουκρανία, με το νησί να μένει ακάλυπτο καθώς στην θέση τους θα βρεθούν τα… Μ-113. 

Βέβαια την ίδια στιγμή που η ΑΣΔΕΝ αδειάζει από τα ΒΜΡ-1 τα Marder ακόμα έρχονται καθώς ουσιαστικά τα… συναρμολογούν από τις μάντρες! 

Για το θέμα η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ έκανε γνωστό την Πέμπτη ότι η συμφωνία για μια κυκλική ανταλλαγή οχημάτων μάχης πεζικού με την Ελλάδα και την Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι η Γερμανία θα παραδώσει σύντομα 40 οχήματα πεζικού τύπου Marder στην Ελλάδα, ενώ η Ελλάδα, με τη σειρά της, θα παραδώσει 40 (σ.σ. ή ακόμα 40;) από τα σοβιετικής κατασκευής οχήματα πεζικού τύπου BMP-1 στην Ουκρανία.

Επιπλέον, η Γερμανία θα προμηθεύσει με δύο επιπλέον πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων το Κίεβο, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ.

«Αποφασίσαμε να στείλουμε στην Ουκρανία δύο ακόμη πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων MARS II συμπεριλαμβανομένων 200 ρουκετών» δήλωσε σε διάσκεψη του γερμανικού στρατού, προσθέτοντας ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών χειριστών αναμένεται να αρχίσει εντός του Σεπτεμβρίου.

«Επιπλέον, θα στείλουμε 50 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Dingo στην Ουκρανία» ανακοίνωσε η Λάμπρεχτ, αναφερόμενη σε ένα τεθωρακισμένο όχημα που ο γερμανικός στρατός χρησιμοποίησε εκτενώς κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις