Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Mακελειό τον Oυκρανών στην Oδησσό από την δράση UAV Shahed-136 & Mohajer-6 – Τι θα μπορούσε να γίνει σε Λέσβο και Σάμο


 Mε καθυστέρηση τριών μηνών και αφού δαπανήθηκαν πολύτιμοι πόροι όπλων από βαλλιστικούς πυραύλους Iskanter-M μέχρι βλήματα cruise Kalibr και υπερ-υπερηχητικά βλήματαKh-47M2 Kinzhal, οι Ρώσοι μπήκαν στην σύγχρονη μορφή του πολέμου όπου κατάλαβαν ότι drones των 10.000 ευρώ στην παραγωγή τους, όπως τα ιρανικά αιωρούμενα πυρομαχικά Shahed-136, είναι πιο αποτελεσματικά από τα πανάκριβα βλήματα!

Σε δεύτερη επιδρομή τους στην Οδησσό σήμερα, κατέστρεψαν δεκάδες στόχους με τα Shahed-136 τα οποία κατευθύνονταν προς τον στόχο από ένα UAV Mohajer-6! Η αποθέωση του συνδυασμού επιχειρήσεων αέρος-εδάφους Made in Iran στο τακτικό πεδίο, δηλαδή!

Τα UAV, εκτοξεύθηκαν από την Χερσώνα, διάνυσαν μια απόσταση 150 χλμ. (έχουν ακτίνα δράσης 200 χλμ. τα πρώτα και 500 το Mohajer-6) και χωρίς να κινδυνεύουν πιλότοι, πανάκριβα αεροσκάφη και χωρίς να δαπανώνται επίσης πανάκριβα όπλα, έκαναν την δουλειά!

 

Τα ιρανικά drones έπληξαν ουκρανικά ταχύπλοα και, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, και θαλάσσια drones που παραδόθηκαν από ΝΑΤΟϊκές χώρες. Μετά το πρώτο χτύπημα, τα ουκρανικά στρατιωτικά σκάφη προσπάθησαν να μετεγκατασταθούν αλλά ανεπιτυχώς.

Για τα ελληνικά δεδομένα, όλα αυτά αποτελούν ακόμα «επιστημονική φαντασία» (όπως αποτελούσαν και για τους Ρώσους, άλλωστε).

Φαντασθείτε όπως να μην ήταν αναγνωριστικά UAV Anka-2 αυτό που φωτογράφισε τα ελληνικά αποβατικά εκτελώντας την αποστολή επιθετικής αναγνώρισης να κατεβάζουν τα τροχοφόρα αναγνωριστικά M-1117 στη Σάμο και στην Λέσβο, αλλά οπλισμένα Bayraktar TB-2, τι μακελειό θα ακολουθούσε σε πλοία, οχήματα και λιμάνι.

Κανείς δεν τα τα έβλεπε και θα ολοκλήρωναν το έργο τους μέσα σε λίγα λεπτά!

Δείτε την δράση των ιρανικών UAV και ας κάνουμε μία έκκληση προς την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων: Ξυπνήστε πριν να είναι πολύ αργά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις