Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Ποιος θα πάρει τον «MOYNTZOYPH» για την επιλογή της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και οι κόντρες για την πανεπιστημιακή αστυνομία


 Χαίρετε.

Μπορεί το ενδιαφέρον να στρέφεται στο τι θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ,

αλλά υπάρχουν δυο-τρία πράγματα –εκτός από το θέμα των υποκλοπών – που προκαλούν ενδιαφέρον και φορτώνουν την πολιτική ατζέντα.

Η προαγωγή της κυρίας Μαριάνθης Παγουτέλη στην θέση αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης, προκάλεσε ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας επειδή η δικαστικός είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο «Εβραίοι, όλη η αλήθεια».

Ποιος όμως παίρνει τον «μουτζούρη» γι’ αυτήν την προαγωγή;

Πρώτα απ’ όλα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας που την εισηγήθηκε και το υπουργικό συμβούλιο που την ενέκρινε.

Να πούμε όμως ότι είχε προηγηθεί κάτι άλλο. Στην ειδική επιτροπή της Βουλής που έγινε ακρόαση για τις προαγωγές στον Άρειο Πάγο, κανένα από τα κόμματα δεν εξέφρασε αντίρρηση στην πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης για την συγκεκριμένη δικαστικό.

Ας είναι λοιπόν πιο προσεκτικές οι επιλογές της κυβέρνησης και να ασκεί καλύτερο έλεγχο η αντιπολίτευση.

Ένα δεύτερο είναι η έναρξη του μέτρου για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Τρία χρόνια το παλεύει η κυβέρνηση και θα το εφαρμόσει τώρα οκτώ μήνες πριν τις εκλογές. Ούτε να το εφαρμόσει θα μπορέσει –έτσι κι αλλιώς το λέγαμε από την αρχή– και θα έχουμε συνεχή επεισόδια έξω από τις σχολές. Άσε που οι πρυτάνεις δεν φαίνεται να βάζουν πλάτη.

Σε οτι αφορά στο εάν ο Μητσοτακης επιχειρήσει να «το φέρει τούμπα» -είδατε τι κομψά το γράφω- και να αλλάξει τον εκλογικό νόμο θα θυμίσω τι έλεγε ο αγαπημένος του (φαντάζομαι) Βενιαμίν Φραγκλίνος: «Η ανάγκη δεν έκανε ποτέ καλά παζαρέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις